Blokada tunela Budoš / - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć, DAN
14/08/2024 u 20:06 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Mještani traže da se ukloni sporni materijal u naselju Straševina

Stotinak mještana nikšićkih prigradskih naselja Straševina i Kličevo večeras su na tridesetak minuta blokirali magistralni put Nikšić – Podgorica, kod tunela Budoš, zahtijevaći uklanjanje nedavno istovarenog nelegalnog otpada duž željezničke pruge.

Kako su rekli, ako se ne ispune njihovi zahtjevi okupiće se ponovo na istom mjestu u srijedu i blokirati magistralni put prema Podgorici.

image

Blokada tunela Budoš

- FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć, DAN

Predsjednik MZ Straševina Miloš Trebješanin naglasio je da svi mještani zahtijevaju momentalno uklanjanje spornog materijala sa privatnog i državnog zemljišta.

image

Miloš Trebješanin

- FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć, DAN

– Mi smo od nadležne institucije dobili dokumant da sporni materijal nije toksičan. Pošto mještane i Opštinu niko ništa nije pitao mi zahtjevamo da onaj ko je donio otpad ili neko drugi, neka ga ukloni sa ove lokacije u Straševini – rekao je Trebješanin.

Savjet MZ Kličevo daje punu podršku stanovnicima naselja Straševina

Mještanin MZ Straševina Stevan Nikčević je istakao da je ovaj protest apel institucijama da rade svoj posao, kako bi konačno dobili informacije kako je ovaj otpad izašao iz brodogradilišta u Bijeloj, ko ga je dovezao i zašto ga je baš tu deponovao.

image

Stevan Nikčević

- FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć, DAN

Otpad je deponovan na dvije lokacije u Nikšiću i to ovdje u Straševini i u naselju Gračanica, po čijem nalogu i čijem naređenju. Prvi i osnovni zahtjev je da se ovaj deponovani otpad odmah ukloni. Apelujemo na nadležne institucije da izdaju nalog za uklanjanje ovog otpada. Mi vjerujemo nadležnoj instituciji da otpad nije toksičan, ali zahtijevamo od onih koji se bave ekologijom, da izdaju neko saopštenje koja je razlika između opasnog i neopasnog grita i način na koji se deponuje.

image

Branko Radojičić

- FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć, DAN

Mještanin Straševine Branko Radojičić  upozorio je da u ovoj mjesnoj zajednici veliki otpadi sekundarnih sirovina predstavljuju opasnost, jer  kako tvrdi opasno su se primakli kućama i dječijim igralištima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. septembar 2024 22:49