Пропао пут у Новом Селу / -Д.Љ.
20/04/2022 u 06:20 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мјештанима Новог Села приоритети асфалт и улична расвјета

Требало би поставити „лежеће полицајце” због брзе вожње, поручују мјештани

Мјештани Новог Села незадовољни су стањем путне инфраструктуре. Истичу да им, поред лошег пута који надлежне службе само крпе с времена на вријеме, проблем ствара и то што немају јавну расвјету, па позивају надлежне да ријеше горуће локалне проблеме.

Мјештани траже и постављање успоривача брзине због брзе вожње.

Слободан Јелић објашњава да, иако је пут лош, појединци брзо возе због чега би требало поставити "лежеће полицајце".

image

Слободан Јелић

-Д.Љ.

– Асфалт је на неким мјестима потпуно пропао. Причало се да ће пут пресвући новим асфалтом, али ко зна да ли ће бити ишта од тога. Неопходно је да се комплетан пут пресвуче новим асфалтом. Требало би поставити "лежеће полицајце" како би се спријечила брза вожња – навео је Јелић.

Упутити захтјев Секретаријату за локалну управу

Секретар за комуналне, стамбене послове и саобраћаj Деjан Вуковић навео је да је на подручју Новог Села у последњих неколико мјесеци новим асфалтом пресвучено два километра пута, односно један крак од километар и по и други од 500 метара.

– Прошле године је саниран дио од кружног тока у Спужу до Кликовача, километар дужине, а ове године смо урадили санацију ударних рупа и пресвлачење критичних потеза у дужини од 300 метара од фарме Радеч до Еурозокса. Очекујемо да санирамо дио од новог булевара до фарме Радеч до јуна – навео је Вуковић.

Кад је јавна расвјета у питању, мјештани су дужни да доставе Секретаријату за локалну управу списак с потписима из дијела насеља која желе да је добију и да наведу да су заинтересовани да плаћају електричну енергију.

– Тај износ је свега неколико еура мјесечно – навео је Вуковић.

Наташа Поповић истиче да је приоритет постављање јавне расвјете.

– Расвјета и санирање пута су приоритет. Пут је мало крпљен, најбоље би било да се читав асфалтира. Доста дјеце овим путем иде у школу и плаше се, јер је потпуни мрак. Морамо да идемо да их сретнемо кад се враћају из школе. Стубови за расвјету постоје, али сијалица нема. Плаћали бисмо колико треба само да их поставе – казала је Поповић.

И Ранко Јелић је сагласан са суграђанима.

– Асфалт је пропао, само крпе рупе повремено. С обзиром на то да овим путем пролази доста теретних камиона и трактора, под толиким теретом брзо опет пропадне све што закрпе. Прометна је саобраћајница, повезује Спуж и кружни ток на новом булевару, као и Даљам. Надали смо се да ће пут урадити прије избора. Аутима "лете" и приоритет је да се поставе бар два "лежећа полицајца". Имамо проблема и са струјом, јер смо спојени на стари далековод. Када је вјетар дувао прије неколико дана, једна фаза није радила. Уличне расвјете немамо, велико је ово насеље и требало би поставити сијалице. Није безбједно, поготово за дјецу– истакао је Ранко Јелић.

Бајо Томић такође поручује да би пут требало пресвући новим асфалтом и проширити га.

image

Бајо Томић

-Д.Љ.

– Само су крпили рупе на неким мјестима, али нијесу све завршили. То није рјешење, јер је саобраћај интензиван. Ако немају могућности да све асфалтирају, нека онда закрпе све рупе. Што прије треба поставити и уличну расвјету – поручио је Томић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 11:59