Veče vina i koštanja u Podgorici / - FOTO: MEDIA BIRO
22/01/2024 u 06:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Mnogobrojni posjetioci uživali uz koštanje, kuvano vino i nastup Zdravka Đuranovića

Atmosfera na Trgu Svetog Petra Cetinjskog je bila odlična, sugrađani i posjetioci trga su se odlično zabavljali i uživali uz koštanje i vino – istakao je v.d. direktora Turističke organizacije Glavnog grada Podgorica Dragan Grnović

Glavni grad i Turistička organizacija Podgorice, uz podršku kompanije – “13. jul – Plantaže” sinoć su organizovali manifestaciju – Veče vina i koštanja” tokom koje su posjetioci Podgoričkog pazara na Trgu Svetog Petra Cetinjskog mogli da uživaju u ukusima i mirisima pečenih koštanja i kuvanog vina, kao i nastupu interpretatora i autora tradicionalne muzike, Zdravka Đuranovića. Ovo je bila još jedna izuzetno posjećena manifestacija u okviru Pazara koji je tokom proteklih mjesec i po dana Podgoričanima i gostima ponudio bogat i kvalitetan praznični program.

image

Veče vina i koštanja u Podgorici

- FOTO: MEDIA BIRO

– Nakon skoro 45 dana od njegovog početka, realizovanih 72 večernja nastupa i 18 nastupa za naše najmlađe na sva tri gradska trga, ušli smo u završnicu Podgoričkog Pazara i to sa manifestacijom – Veče vina i koštanja” koju Turistička organizacija Glavnog grada organizuje sa vinarima i lokalnim proizvođačima, a sve u cilju promocije gastro i vinske ponude Podgorice. Atmosfera na Trgu Svetog Petra Cetinjskog je bila odlična, sugrađani i posjetioci trga su se odlično zabavljali i uživali uz koštanje i vino – istakao je v.d. direktora Turističke organizacije Glavnog grada Podgorica Dragan Grnović.

image

Veče vina i koštanja u Podgorici

- FOTO: MEDIA BIRO

Osim degustacije kuvanog vina i ukusnih, pečenih koštanja koji su besplatno dijeljeni na trgu, mnogobrojni posjetioci su uživali uz bogat repertoar koji je za ovu priliku pripremio talentovani muzičar Zdravko Đuranović. Publika je plesala i pjevala kako uz tradicionalnu, starogradsku i dalmatinsku muziku, tako i velike pop-rok hitove.

image

Veče vina i koštanja u Podgorici

- FOTO: MEDIA BIRO

– Mnogo je dobra organizacija i dopada mi se što je ove godine Pazar organizovan na više lokacija u Podgorici kako bi se osjetio praznični duh. Bilo je i sadržaja za najmlađe i sve generacije. Čak vidim da je i po raznim vremenskim prilikama bio dobro posjećen, tako da je i ostalim ljudima vjerovatno bilo lijepo kao i meni. Sve pohvale za organizaciju, naročito za ovu noćas –  kazala je jedna od posjetiteljki.

image

Veče vina i koštanja u Podgorici

- FOTO: MEDIA BIRO

Osim različitih generacija domaćih posjetilaca koji su uživali u tradicionalnom melosu i kvalitetnoj ponudi na pazarnim kućicama, i posjetioci iz drugih evropskih gradova su uz manifestaciju – Veče koštanja i vina” mogli bolje da se upoznaju sa čarima Podgorice.

– Iz Sibira sam i zaista uživam u ovoj manifestaciji, sve je fantastično, sjajna muzika, vino, ljudi su prijateljski nastrojeni. Hvala na gostoprimstvu –  poručila je gošća iz Rusije.

image

Veče vina i koštanja u Podgorici

- FOTO: MEDIA BIRO

Nakon nezaboravne završnice Pazara na Trgu nezavisnosti uz koncert Ide Prester, Podgorički Pazar će na poseban način biti zatvoren i na druga dva gradska trga.

image

Veče vina i koštanja u Podgorici

- FOTO: MEDIA BIRO

– Za samu završnicu Pazara na Trgu Svetog Petra Cetinjskog večeras možete uživati uz koncert Nemanje Petrovića, dok na Trgu vojvode Bećir bega Osmanagića možete slušati Šukriju Žutog Serhatlića i Forte Bend –  najavio je v.d. direktora TO Podgorica, Dragan Grnović.

Media Biro

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 16:45