Стари град; забрањено ломљење плочника / -Б.М.
02/12/2021 u 07:13 h
Biljana MarkovićBiljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нацрт одлуке о комуналном реду на јавној расправи до 3. децембра

Одлуком су предвиђене и новчане казне за прекршиоце и то у износу од 150 до 10.000 еура

Уношење и изношење грађевинског материјала и другог отпада за потребе санације и адаптације објеката у Старом граду моћи ће да се врши возилом на електрични погон, носивости до 2 м3, у временским интервалима од 5 до 14 часова и од 17 до 20 часова, предвиђено је одлуком о комуналном реду, која је у форми нацрта на јавној расправи до 3. децембра.

Одлуком се забрањује продаја или излагање пољопривредних или других производа, али и пружање угоститељских услуга на јавним површинама ван пијачног простора, затим постављање ограда и капија на јавним површинама без одобрења, остављање предмета, ствари, грађевинског материјала и нарушавање њиховог изгледа или "на било који други начин онемогућавати слободан пролаз и комуникацију".

На јавним површинама забрањено је палити смеће, бацати опушке, жвакаће гуме и друге отпатке, ломити плочнике, неовлашћено подизати и уклањати сигурносне затвараче и скидати поклопце на комуналним водоводима и сливним решеткама. У јавне фонтане је забрањено бацање смећа, отпадака, шута, земље и слично и онемогућавање њиховог исправног функционисања. Ван мјеста која су одређена као паркинг простор, на јавним и зеленим површинама је забрањено паркирање возила.

Одлуком су предвиђене и новчане казне за прекршиоце и то у износу од 150 до 10.000 еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 16:02