Извиђачи на Волујици / - Фото: Извиђачи
03/11/2021 u 11:41 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Најмлађи чланови Извиђачког одреда „24. новембар” на Волујици

На излету се окупило око тридесетак полетараца и пчелица и њихових предводника. Ово је честа пракса чланова овог одреда током године, наводе из ИО „24. новембар”

Извиђачки одред „24. новембар” организовао је излет на Волујицу за најмлађе чланове. На излету се окупило око тридесетак полетараца и пчелица и њихових предводника. Ово је честа пракса чланова овог одреда током године.

Према ријечима  старјешина ИО „24. новембар”, Тања Масоничића, чланови одреда кретали су се стазом од тунела, поред новог репетитора и врхом брда, до другог репетитора.

- Успут, код зграде „Монопола” одвели смо их да виде италијански бункер и објаснили за шта је служио.  Посјетили смо и цркву Св. Илије, а недалеко од ње и пећину. Први пут су видјели слијепог миша и његово станиште. Излет смо искористили да дјеци објаснимо положа барске долине, знаменитости града. Најмлађи извиђачи били су у прилици да из друге перспективе виде луку и бродове у њој, пругу и жељезничку станицу и још пуно тога. Волујица је била инспиративна и за час историје, детаљно им је објашњена поморска битка у барском заливу у Првом свјетском рату, као и мјеста гдје су били постављени топови који су бранили град у вријеме турске опсаде. Исто тако, објаснили смо им и да је на Волујици била прва радио станица, коју је конструистао Гиљермо Маркони - каже старјешина ИО „24. новембар” Тањо Масоничић.

Он додаје да су полетарци и пчелице били из барских основних школа „Мексико”, „Блажо Јоков Орландић” и „Анто Ђедовић”.

- До 24. новембра планирамо да промовишемо нову стазу на Волујици, а на Дан Бара, у Дому револуције, нови, најмлађи, чланови положиће извиђачко обећање, а старији завјет - најављује Масоничић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 06:11