/ -FOTO: SELVER VUKOVIć
05/08/2022 u 08:51 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Neprijatni mirisi tjeraju turiste: Port Milena kao septička jama

Izvršni direktor NVO "Zeleni korak" Dželjal Hodžić kaže da se taj problem neće riješiti sve dok se svi zagađivaći ne eliminišu, a kanal Port Milena ne očisti i revitalizuje

Na hiljade turista iz brojnih hotela, apartmana i restorana smještenih u blizini kanala Port Milena u Ulcinju i ove, kao i ranijih sezona prinuđeni su da udišu miris kanalizacije, koji se širi iz te crne ekološke tačke grada.

Кao po nekom pravilu, kako sezona odmiče i povećava se broj turista u opštini, neprijatni mirisi su intenzivniji. Upravo je tako poslednjih dana, u šta se uvjerio i novinar "Dana". Кanalu Port Milena i potoku Bratica nije baš prijatno prići.

Osjećaju to i vide brojni turisti. Očekivalo se da će izgradnjom u kanalizacione mreže za naselja: Кodre, Bijela Gora, Totoši i Bratica, problem biti riješen, jer su se kanalizacioni ispusti iz tih naselja direktno slivali u kanal Port Milena, no neprijatni mirisi nisu nestali. Tim prije što nije riješen najveći zagađivač, potok Bratica, koji protiče kroz grad i direktno se uliva u kanal.

Izvršni direktor NVO "Zeleni korak" Dželjal Hodžić kaže da se taj problem neće riješiti sve dok se svi zagađivaći ne eliminišu, a kanal Port Milena ne očisti i revitalizuje.

- Ne može se kampanjski raditi već treba sagledati problem i riješiti ga sa više aspekata: ekološkog, turističkog, pejzažnog i ribolovnog. Port Milena traži poseban tretman ne samo Opštine nego prevashodno Vlade. Velika je sramota da je taj loklalitet, koji nosi ime po kraljici Mileni, pretvoren u septičku jamu - ističe Hodžić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 05:18