Милан Нешковић у барској скупштини / - фото: Д.С.
28/11/2021 u 12:17 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нешковић: Пред изборе у Бару се појавила велика потреба за споразумним раскидима радног односа уз отпремнину

Мени ово више личи на неко материјално обезбјеђивање у случају промјене власти на прољеће, па се иде на ову одлуку и упркос великој могућности њеног правног оспоравања, каже одборник Демократа

Одлука локалног парламента у Бару која се односи на отпремнине у случају споразумног престанка радног односа локалним службеницима и намјештеницима у висини од 15.000 еура је за одборника Милана Нешковића (Демократе) симптоматична.

- Питам се зашто се баш сада доноси ова одлука. Гле чуда - баш сад пред изборе се појавила велика потреба за споразумним раскидима радног односа уз отпремнину. Мени ово више личи на неко материјално обезбјеђивање у случају промјене власти на прољеће, па се иде на ову одлуку и упркос великој могућности њеног правног оспоравања. Постоје одређене нејасноће саме садржине ове одлуке. Рецимо чл. 7 - радно мјесто запосленог којем је престао радни однос на основу писаног споразума не може бити попуњено путем јавног огласа. Да ли се онда укида то радно мјесто, или се оно попуњава интерно? Шта се дешава уколико неко затражи споразумни раскид, а за његовим мјестом и даље постоји потреба - каже он.

Нешковић сматра да је ова одлука требала да садржи бар мишљење надлежног министарства.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:02