POVRIJEĐENO DIJETE U NIKŠIĆU / - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIĆ
24/09/2024 u 22:27 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(FOTO) Nikšić: Čopor pasa lutalica napao i ugrizao za lice šestogodišnje dijete

Večeras je u ulici Vuka Karadžića oko 19 časova čopor pasa lutalica napao šestogodišnje dijete, koja je bilo u pratnji sa majkom, ugrizavši ga za glavu u predjelu lijevog uva i izbucavši mu prsluk koji je nosio na sebi.

Majka djevojčice, vidno uzrujana, ispričala je reporteru „Dan“ – a,  da se šetala ulicom, Vuka Karadžića, kojom šeta gotovo svakodnevno od upravne zgrade EPCG prema raskrsnici ulice Danila Bojovića, prema Poliklinici „Mil Medika“.

Odjednom, niotkuda iz mraka se pojavio čopor od 5-6 pasa lutalica i bez ikakvog povoda nasrnuo na moje šestogodišnje dijete, obalivši je na zemlju i krvoločno je grizući. Branila sam je kako samo znala i umjela. Psi su bili izuzetno agresivni, jedan je ugrizao za lice u predjelu lijevog uva, dok je drugi rastrgao debeli prsluk koji je moje dijete imalo na sebi. Nekako sam uspjela da je iščupam ispred razularenih pasa lutalica i sakrijem je svojim tijelom. To je trajalo kratko i iznenadno, nijesam nikako mogla to spriječiti. Dijete je počelo da vrišti, a potom i ja kada sam vidjela da joj se krv sliva niz lice. Još se od strašnog šoka nijesmo oporavili  – rekla je majka povrijeđenog djeteta, koja je odmah povezla dijete do Opšte bolnice Nikšić, gdje joj je dežurni hirurg ukazao prvu ljekarsku pomoć.

image

POVRIJEĐENO DIJETE U NIKŠIĆU

- FOTO: ŽELJKO ŠAPURIĆ

Majka šestogodišnjeg djeteta ističe, da ovo nije prvi slučaj da psi napadaju majke sa djecom.

- To je bilo prošle godine, kada sam sa mojom zaovom šetala nikšićkim Trgom slobode i u trnutku kada smo nas dvije sa djecom prolaziole pored pekare „Trend“, bez ikakvog povoda pas lutalica nasrnuo je i skočio na dječija kolica u kojem se nalazilo dijete moje zaove. Srećom uspjeli smo da se odbranimo i djeca su ostala nepovrijeđena – ispričala je majka povrijeđenog djeteta.

Vidno usplahiren djed povrijeđenog djeteta ispričao je za „DAN“ da su prije dva dana (u nedelju) u Opštoj bolnici Nikšić prijavljene četiri povrede zadobijene napadom pasa lutalica.

Pljevlja: Prolaznici spasili čovjeka, usmrtili psa

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. septembar 2024 22:29