Dan mimoze u Nikšiću / - FOTO: Željko Šaurić, PORTAL DAN
13/02/2024 u 15:37 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Nikšić: Duh mediterana i miris mimoze osvježili Trg slobode

Mitar Barać, direktor Turističke organizacije (TO) Nikšić podjsetio je da se prošle godine Karavan posle dvadeset godina vratio u Nikšić, te da ove godine nastavljaju tradiciju

Karavan 55. Praznika mimoze na Trgu slobode u Nikšiću okupio je brojne građane svih uzrasta, koji su ovom prilikom uživali u tradicionalnom nastupu mažoretki, gradskoj muzici i trombonjerima. 

Mitar Barać, direktor Turističke organizacije (TO) Nikšić podjsetio je da se prošle godine Karavan posle dvadeset godina vratio u Nikšić, te da ove godine nastavljaju tradiciju.

image

Dan mimoze u Nikšiću

- FOTO: Željko Šapurić, PORTAL DAN
image

Dan mimoze u Nikšiću

- FOTO: Željko Šapurić, PORTAL DAN

- Nadamo se da će ovo biti tradicija koja će godinama koje su pred nama trajati. Naši sugrađani su posljednjih par godina često pitali da li će biti Karavana u Nikšiću i sada možemo da kažemo da će to biti jedna lijepa praksa - kazao je Barać. 

Barać  je naglasio da je obilježavanje praznika mimoze u Nikšiću plod dobre saradnje između lokalne samouprave Nikšića i Herceg Novog kao i turističkih organizacija oba grada. 

Milja Vitorović, direktorica TO Herceg Novi pozvala je ovom prilikom građane Nikšića u Herceg Novi da uživaju u bogatom programu za vrijeme praznika mimoze. 

- U Nikšiću i Podgorici danas završavamo promociju mimoze po regionu, a fešte počinju od četvrtka kada će se upriličiti prvi poziv na feštu. U petak nastupa Halid Bešlić a u subotu je planirana tradicionalna berba mimoze - kazala je Vitorović i istakla da je prošle godine posjećenost bila rekordna čime su mimozi vratili sjaj iz šezdesetih i sedamdesetih godina. 

image

Dan mimoze u Nikšiću

- FOTO: Željko Šapurić, PORTAL DAN

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević istakao je zadovoljstvo što je Nikšić ponovo obogatio duh mediterana. 

- Vidimo da je interesovanje naših sugrađana veliko. Ovo je lijep događaj koji mi, malo stariji, pamtimo oz detinjstva, a sada smo to omogućili i za našu djecu, a naravno ovo je dobra reklama i za naš susjedni grad Herceg Novi i Praznik mimoze u narednim danima - kazao je Kovačević. 

Kovačević je kazao da je ovo dobar način da se građani Nikšića i Herceg Novog bolje upoznaju i samim tim ubuduće i više posjećuju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 02:48