Mještani svih župskih sela blokirali put prema Rakočici / - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć
16/09/2024 u 14:33 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Nikšić: Mještani župskih sela blokirali put prema Rakočici

Predstavici svih župskih sela danas su se okupili I blokirali put u mjestu Krstovače, na vijest da će eutanazirane krave iz Danilovgrada, oboljele od kju groznice biti zakopane u mjestu Rakočica koje se nalazi iznad Zabrana kralja Nikole u Župi nikšićkoj.

Jedan broj njih sa teretnim vozila blokirao je put u mjestu Studeno.

Informaciju koju su dobili mještani Župe nikšićke, da Opština Danilovgrad planira da eutanaziranu stoku oboljelu od kju groznice zakopa u rejonu Rakočice koji se nalazi iznad Zabrana kralja Nikole.

Podsjećanja radi, župljani su i prije nekoliko večeri saminicijativno blokirali puteve prema Župi, upozorivši nadležne u Opštini Danilovgrad da neće dozvoliti da se zaražena stoka zakopa iznad Zabrana gdje su izvorišta vode kako za Župu tako i za Danilovgrad.

image

Mještani svih župskih sela blokirali put prema Rakočici

- FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć

- Znači po cijenu naših života ne, sve drugo nas ne interesuje. Mi u Župi opstajemo iz tog dijela i sad treba neko da doveze uginule životinje u čvorište izvorišta i da truje prije svega župsku mladost i župsku djecu. Neko se dobro i debelo prevario u toj namjeri. Mi smo na oprezu od prije nekoliko večeri kad smo dobili informaciji o lokaciji koju su odredili. Ta njihova namjera ugrožava ne samo živote Župljana i Mjesne zajednice Župa nego i Danilovgrada i Podgorice. To je čvorište izvorišta kako za Župu tako i za te dvije Opštine. Naša poruka svima je sledeća, da u rejonu i kom su to planirali ne može. Pozivam ih, ako imaju išta ljudsko da odustanu od te namjere - kazao je predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Župa nikšićka Dragoljub Radulović.

(VIDEO) Mještani Župe nikšićke ne dozvoljavaju da se zaražene eutanazirane krave zakopavaju u rejonu Rakočice

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 14:39