odvoz grita / - FOTO: žELJKO šAPURIć
18/09/2024 u 16:50 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Nikšić: Počeo odvoz grita na deponiju Livade u Podgorici

Poslije višenedjeljnih protesta mještana nikšićkih prigradskih naselja Straševina i Kličevo, danas je počelo uklanjanje deponovanog grita iz Brodogradilišta u Bijeloj, shodno rešenju Uprave za inspekcijske poslove.

Vlasnik jednog od privatnih imanja na kojem je odložen grit Novica Nikčević, prekinuo  je odvoz grita, tražeći nadoknadu za pričinjenu štetu zbog uzurpacije zemljišta, odnosno dovoza i odvoza otpada. Preduzeće „MM Sistem“, koje je dozvezlo grit u Straševinu i Kličevo i počelo sa uklanjanjem, poslije zabrane Nikčevića, mašine i opremu za odvoz grita prebacillo je na drugoj lokaciji u naselju „Budo Tomović“.

Ministar ekologije u posjeti Nikšiću: Grit se izmješta, blokade tunela Budoš se prekidaju

Vlasnik preduzeća „MM Sistem“ Milan Erbez kaže da će građevinski materijal biti izmješten na drugoj lokaciji van teritorije Opštine Nikšić, odnosno da će biti odvežen na deponiju Livade u Podgorici. Jedna količina otpada već je prevežena na podgoričkoj deponiji.

Na nedavnom sastanku u Opštini Nikšić, na kojem je prisustvova i ministar ekologije Damjan Ćulafić mještani i predstavnici lokalne uporave su se dogovorili da je krajnji rok do kojeg firma „MM Sistem“ mora izmjestiti grit je 23. septembar.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 16:57