Детаљ из насеља Трлица / -НВО Алтернатива
12/06/2022 u 06:40 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Из НВО Алтернатива упозоравају: Пљеваљски малољетници возе без дозволе

Из ове НВО су затражили од пљеваљске полиције да више пажње посвети сузбијању вожње моторних возила од стране малољетника

Након низа саобраћајних несрећа, гдје су актери били малољетна лица, из Невладиног удружења "Алтернатива" затражили су од пљеваљске полиције да више посвети пажње како би сузбила вожњу моторних возила од стране малољетника. Истичу да су допис доставили полицији, те да ће у наредном периоду повести рачуна како би утврдили у којој мјери полиција поступа.

- Пошто је већ дужи период у Пљевљима постала пракса да малољетне особе управљају моторним возилима, мопедима, мотокултиваторима и другим пољопривредним машинама и самим тим учествују у саобраћају а да притом немају положен возачки испит нити дозволе за управљање поменутим средствима превоза, позивамо полицију да се оваква пракса прекине. Наведено понашање примјетно је на прилазима граду, односно у приградским насељима. Захваљујући вожњи без дозволе, малољетна лица чине и друга кривична дјела, односно крађе - наводе из НВО Алтернатива.

Додају да малољетна лица из насеља Трлица, ромске припадности, могу се свакодневно видјети како управљају мотокултиваторима или другим превозним средствима, те да са тим возилима учествују у саобраћају и врше превоз отуђених предмети од жељеза, алуминијума, бакра и сличних материјала, односно "све што може да се прода и уновчи".

- С обзиром на то да су сви учесници у саобраћају дужни да поштују правила и да се понашају сходно Закону о саобраћају, поставља се питање зашто су ова лица привилегована у односу на све остале грађане па се њима толерише кршење прописа, чињење кривичних дјела као и асоцијално понашање, поручују из НВО "Алтернативе" и истичу да се полиција у истинитост њихових навода може свакодневно увјерити на путном працу Пљевља-Трлица.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 18:15