Djeca iz Ostrosa učila o prirodi kroz projekat ”Zdrava djeca, zdrav svijet” / - FOTO: D.S
04/09/2024 u 10:06 h
D.S.D.S.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

NVO CAMP: Djeca iz Ostrosa učila o prirodi kroz projekat „Zdrava djeca, zdrav svijet“

Na obali Skadarskog jezera, NVO CAMP je, realizovao drugu radionicu po redu za učenike OŠ „Đerđ Kastrioti Skenderbeg“ iz Ostrosa.

– Opšti cilj ovog projekta je jačanje svijesti djece i mladih o važnosti mentalnog zdravlja kod djece, prevenciji bolesti zavisnosti i nasilja kroz druženje i aktivnosti u prirodi, zaštita životne sredine, značaj vode, zemlje i vazduha na zdravlje i kulturno nasleđe Ostrosa – kazao je koordinator projekta Afrim Berjašević.

Kroz prezentaciju koju je održala dr med. Maida Curović, učenici su imali mogućnost da stiču znanja o uticaju aerozagađenja na zdravlje ljudi.

Uz vodiča Artan Like, učenici su imali mogućnost da nauče veslanje na dasci (SUP) i kajaku, pravilno držanje vesla, pravilno stajanje na dasci i orijentaciju na vodi, održavanje ravnoteže, položaj nogu i gornjeg djela tijela, pravilan stav prilikom bočnih i prilikom frontalnih talasa, tehniku veslanja, prebacivanje vesla sa jedne na drugu stranu, održavanje pravca, spore i duge zaokrete i spore zaokrete u mjestu.

Flora Berjašević je djecu upoznala sa jogom i meditacijom i njihovim brojnim prednostima, uključujući poboljšanje fizičkog zdravlja, smanjenje stresa i povećanje koncentracije.

Projekat „Zdrava djeca, zdrav svijet“ finansira Opština Bar.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 14:24