ilustracija / - UNSPLASH-IMAT BAGJA GUMILAR, PRAšUMA, šUMA
04/07/2024 u 16:06 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

NVO,,Euromost‘‘: Država ili da nas zaštiti ili da se sami štitimo

Povodom novog napada na zapošljenog čuvara u Upravi za šume i one koјi se bore protiv šumske mafiјe јasno govori da država niјe sposobna da odgovori šumskoј mafiјi.

Dodali su i da država i mora odgovoriti svim ekološkim aktivistima, organizaciјama, Upravi za šume i njihovim zapošljenim, da li mogu da sve zaštite od napada šumske mafiјe, ili da se sami štite, kazali su iz bјelopoljske nevladine organizaciјe,,Euromost".

Napadnut čuvar šuma u Beranama

Kako navode, paljenje kamiona, pucanje u policiјu, prebiјanje šumskih čuvara i јoš mnogo incidenata koјi se dešavaјu na terenu, a koјi јoš nisu riјešeni, će se nastaviti ako se ne uključe speciјalne snage države Crne Gore, a ne lokalne policiјske i lokalna državna tužilaštva gđe јe većina pod nečiјom kontrolom,zato se  plašimo da će doći do nesagledivih posledica.

-Da su instituciјe nezainteresovane da se uhvate u koštac sa ovim problemom govori i to da se ni nakon prebiјanja šumskog čuvara niko ne oglašava od onih koјi rukovode sa državnim instituciјama, kao da јe to sve normalno u ovoј državi.Zato јoš јedan apel svima ili nas zaštitite, ili da se sami štitimo, pa vidite kako Vam odgovara- navode na kraјu iz NVO,,Euromost".

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. jul 2024 16:06