/ -FOTO: M.NOVOVIć
05/07/2022 u 17:00 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Obilježen Dan borca na Jovanskom brdu: Bijelo Polje njeguje antifašističke tekovine

Na spomeniku stoje imena 27 poginula borca iz ovog kraja, a iz ovog kraja potiče i narodni heroj Milovan Jelić

U prisustvu predstavnika bjelopoljske lokalne samouprave, boračkih organizacija SUBNOR-a Crne Gore i mještana Sutivana, juče je u Orahovici, Na Jovanskom brdu, obilježen 4. jul - Dan borca.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović i predsjednica SO Nemša Omerhodžić položili su vijenac na Spomenik palim borcima.

Predsjednica UBNOR-a Zehra Balić je kazala da na spomeniku stoje imena 27 poginula borca iz ovog kraja, podsjećajući da iz kraja potiče i narodni heroj Milovan Jelić.

Кako je Smolović istakao, Bijelo Polje njeguje tradiciju i antifašističke tekovine, te da na svim mjestima iskazuje pijetet prema precima koji su položili život za slobodu Bijelog Polja i Crne Gore.

-Upravo datumi kao ovaj danas kada obilježavamo Dan borca, kao i 13. jul kada slavimo Dan ustanka u kojima se, ne samo odslikava bit crnogorske nacije, već i dani kada je uvijek dobro osvrnuti se na sopstvenu prošlost kako bi se podsjetili na poruke naših predaka i crpili snagu za današnje evropske, ali i sve druge izazove- kazao je Smolović.

Dragan Mitov Đurović, sekretar SUBNOR-a je govorio o slavnoj istoriji bjelopoljskog kraja.

U ime mještana Orahovice Refo Ramović je izrazio zadovoljstvo zbog podignutog spomenika, koji će kako je kazao sjećati na hrabre borce ovog kraja koji su život položili na branik sllobode svoje otadžbine.

Nakon polaganja vijenaca, organizovan je sastanak na kojem je dogovoreno da Bijelo Polje bude domaćin Centralne proslave Dana državnosti i Dana ustanka -13.jula.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 23:55