/ -FOTO: DARKO JOVOVIć
25/11/2022 u 15:47 h
Darko JovovićDarko Jovović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Odbornik Demokrata ne dolazi na sjednice u Andrijevici: S velikom mukom porazismo DPS, a on to remeti

Mijović treba da zna da niko nema pravo da ucjenjuje ovaj narod, smatra odbornik DF-a Rajko Stijović

Sjednica andrijevičkog lokalnog parlamenta na kojoj je, između ostalog, trebalo da se raspravlja o rebalansu budžeta danas nije održana danas zbog nedostatka kvoruma.

Naime, na sjednici se nije pojavio odbornik vladajuće koalicije iz redova Demokrata Bogdan Mijović, nakon čega su predstavnici DPS-a napustili skupštinsko zasijedanje. 

Tom prilikom reagovao je odbornik DF-a Rajko Stijović koji tvrdi da odbornik Mijović već duže vrijeme svojim nedolaskom na skupštinske sjednice ugrožava funkcionisanje lokalnu vlast u Andrijevici i da tako nanosi veliku štetu građanima.

image
-FOTO: DARKO JOVOVIć

- Mi samo sa velikom mukom porazili DPS u Andrijevici i sad jedan čovjek treba sve to da remeti. Problem nije u nama nego u Demokratama čiji je Mijović odbornik i to oni treba da riješe. To narod treba da zna, jer ovo je velika napravdu koju nam on nanosi. On treba da zna da niko nema pravo da ucjenjuje ovaj narod – kazao je Stijović.

I pored upornog insistiranja od Mijovića nijesmo uspjeli da dobijemo odgovor zbog čega je izostao sa sjednice lokalnog parlamenta, jer se nije javljao na nama dostupni broj telefona. 

image
-FOTO: DARKO JOVOVIć

Ni iz OO Demokrata nijesu saopštili nešto konkretnije o ovom slučaju, navodeći da će o tome narednih dana raspravljati organi partije i nakon toga dati konačan sud.

Obrazlažući odluku o napuštanju sjednice odbornik DPS-a Miodrag Ivanović je naglasio da su se predstavnici njegove partije odlučili na taj korak, jer, kako je naveo, izostala je saradnja koju su nudili skupštinskoj većini.

- Svi kažu da ne žele da sarađuju sa DPS-om. U takvim okolnostima mi moramo da napustimo sjednici, iako smo, uz određene dogovore, bili spremni da učestvujemo u njenom radu – naveo je Ivanović.

U zajedničkom saopštenju odborničkih klubova SNP-a i DF-a izdatim nakon prekida sjednice pozivaju se Demokrate da riješe problem sa odbornikom Mijovićem.

- Apelujemo na vrh partije Demokrata da problem sa odbornikom Mijovićem riješe i odagnaju sumnju da se ovdje radi o političkoj korupciji – ističe se u pomenutom saopštenju.

Lokalnu vlast u Andrijevici sa sa 16, od ukupno 31 odbornika, vrše koalicija sastavljena od predstavnici SNP-a, DF-a i Demokrata.

Opoziciju čine 14 odbornika SPS-a i jedan SD-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 01:56