Vožnja biciklima u Baru povodom Evropske nedjelje mobilnosti / - FOTO: D.S
20/09/2023 u 07:46 h
D.SD.S
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Održana zajednička vožnja biciklima u Baru povodom Evropske nedjelje mobilnosti

Više od dvije stotina građana, među kojima veliki broj djece i mladih, učestvovalo je u biciklističkoj vožnji glavnim gradskim ulicama započetoj ispred sportske dvorane “Topolica”

Zajednička rekreativna vožnja biciklima održana je danas u Baru, u organizaciji Opštine Bar, povodom Evropske nedjelje mobilnosti,, a u cilju promocije biciklizma kao održivog načina prevoza u urbanim sredinama.

Više od dvije stotina građana, među kojima veliki broj djece i mladih, učestvovalo je u biciklističkoj vožnji glavnim gradskim ulicama započetoj ispred sportske dvorane “Topolica”.

image

Vožnja biciklima u Baru povodom Evropske nedjelje mobilnosti

- FOTO: D.S

Sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Opštine Bar Milo Markoč istakao je zadovoljstvo zbog velikog interesovanja za vožnju, što ukazuje na činjenicu da građani sve više prepoznaju važnost biranja alternativnih i ekološki prihvatljivijih vidova prevoza.

- Učinili smo da ulice našeg grada danas izgledaju drugačije od onoga što je uobičajeno, sa namjerom da predstavimo sve benefite biciklizma. To je posebno značajno ukoliko uzmemo u obzir da je naš grad idealan za razvoj ove vrste rekreacije i sporta - poručio je Markoč.

Nakon okončane vožnje, organizovana je nagradna igra za sve učesnike, u okviru koje su podijeljene vrijedne nagrade, i to tri bicikla i brojna biciklistička oprema.

image

Vožnja biciklima u Baru povodom Evropske nedjelje mobilnosti

- FOTO: D.S

Obilježavanje Evropske nedjelje mobilnosti u Baru nastavlja se ugradnjom inovativne LED saobraćajne signalizacije i LED markera u Ulici IV Crnogorske proleterske brigade, koji treba da doprinesu bezbjednijem kretanju pješaka i njihovoj sigurnosti.

Pored toga, prepoznajući važnost rane edukacije, u petak, 22. septembra biće organizovan školski kviz o poznavanju saobraćajnih propisa za učenike osnovnih škola sa teritorije opštine Bar, dok će i tokom oktobra biti realizovane aktivnosti koje treba da obezbijede poboljšanje uslova saobraćaja u gradu.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 02:48