Ivanović i Kovačević na konferenciji za novinare / foto: Željko Šapurić, Dan
05/10/2024 u 07:05 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Opština Nikšić unaprijedila servise podrške: Roditeljski dodatak do 2.000 eura

Opština Nikšić znatno je unaprijedila servise podrške djeci, mladima, porodicama i drugim ranjivim kategorijama stanovništva, saopštili su јuče na komnferenciјi za novinare predsjednik Opštine Marko Kovačević i sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Dejan Ivanović.

Kako su naglasili novi servisi podrške počeće da se primjenjuju od januara naredne godine.Jedna od glavnih novina je da će roditelji, kroz roditeljski dodatak, za prvo dijete dobijati 300 eura, za drugo 500, za treće 1.000, a za četvrto dijete 2.000 eura. Naknade će se isplaćivaće u 6, 12 i 24 mjesečne rate. Porodice sa troje maloljetne djece od Opštine će primati naknadu u iznosu od 1.200 eura, a sa četvoro djece 2.400 eura. Za ovaj vid podtrške u decebru će biti raspisan javni poziv.

–Trudimo se kako da zadržimo stanovništvo da ostane u Nikšiću. Ovo će, smatramo, biti značajna finansijska ‘inјekcija‘ za porodice u Nikšiću – rekao je Kovačević.

Ivanović je istakao da će Opština unapriјediti servis produženog boravka djece za šta su obezbijeđene prostorije u Osnovnoj školi "Luka Simonović". Dosad produženi boravak imali su učenici prvog razreda osnovnih škola, a novim servisom biće obuhvaćeni đaci drugog, trećeg i četvrtog razreda u trajanju od 7 do15 časova. Sa Udruženjem nastavnika matematike Opština će organizovati časove matematike za darovitu djecu. Ivanović јe saopštio de јe pripremljen predlog odluke koja predviđa uvećanje studenstkih stipendija sa 150 na 200 eura,a Opština će uvećati sredstva i za nabavku medicinske opreme za djecu sa dijabetesom, te u saradnji sa Centrom za afirmaciju RE populacije (CAREP) sprovoditi program besplatne škole fudbala za djecu iz RE populacije. Škola će trajati tri mjeseca i vodiće je fudbalski internacionalac Đorđe Đikanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 07:05