/ - ФОТО: Никола Раичевић
15/12/2021 u 12:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ОШ Радомир Митровић у Беранама: Радионица ,,Бољи услови становања, бољи услови за живот"

Др Ћулафић jе на већ задату тему "Бољи услови становања, бољи услови за зивот" кроз разговор едуковала присутне о очувању општег здравља

Данас jе др Мариjана Ћулафић из JУ Дом Здравља Беране у оквиру jавног рада коjи спроводи JУ ОШ "Радомир Митровић"  у партнерству са ,"Удружењем за подршку Рома и Египћана", одржала радионицу коjоj су присуствовали млади од 15 до 35 година.

Услед епидемиолошке ситуациjе, одржане су двиjе радионице 14. i 15. децембра 2021. године. У првоj групи учешће су узела дjеца из ОС "Радомир Митровић" узраста 15 година - припадници  РЕ популациjе, док су другу групи чинили стариjи припадници РЕ популациjе и учесници jавног рада.

Др Ћулафић jе на већ задату тему "Бољи услови становања, бољи  услови за зивот"  кроз разговор едуковала присутне о очувању општег здравља, условима становања као и проблемима са коjима се чланови РЕ популациjе наjчешће сусријећу у свом окружењу.

Радионица је пружила информације о начину на који се лична хигијена као главни приоритет у очувању здравља одржава у домаћиинствима у којима они бораве.  

Сви учесници имали су прилике да разговарају са докторицом Ћулафић и укажу на проблеме који им онемогућавају обављање хигијене у њиховим домаћинствима. Кроз ову радионицу ОШ "Радомир Митровиц" из Берана у партнерству са организациjом НВО ,"Удружење за подршку Рома и Египћана" успjешно спроводи програм jавног рада коjи се  реализуjе под поткровитељством Завода за запошљавање Црне Горе.

Никола Раичевић, читалац портала ДАН 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 07:19