Ozvaničen početak radova u kvartu između Karađorđeve i ulice Narodnih heroja / - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć
13/08/2024 u 13:06 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ozvaničen početak radova u kvartu između Karađorđeve i ulice Narodnih heroja: Uređenje kvarta nakon skoro sedam decenija

Danas su čelnici Opštine Nikšić, predsjednik Marko Kovačević i predsjednik SO Nemanja Vuković ozvaničili dugo čekan početak uređenja kvarta između Karađorđeve i ulice Narodnih heroja, koji se nalazi u strogom centru Nikšića.

U ovom kvartu nalazi se čuvena zgrada „jedinica“ useljena daleke 1957. godine što je čini prvom stambenom zgradom u Nikšiću. Okolne zgrade poznate pod imenom „oficirske“, useljene su par godina kasnije.

Prvi čovjek Opštine Nikšić Marko Kovačević  je istakao da ova lokalna uprava nastavlja uređenje kvartova u užem dijelu grada.

- Projekat za ovaj kvart je bio završen prije godinu dana i bio uvršten u budžet za predhodnu godinu, ali zbog rešavanja imovnsko-pravnih odnosa, odnosno ekspropriacije, tek sada krećemo u realizaciju radova na sređivanju parking prostora, trotoara, zelenih površina i igrališta za djecu. Sve ono što je bilo neuobičajeno u predhodnom periodu, mi to radimo i nastavljamo kontinuitet takvuh radova. Ušli smo u poslednju godinu mandata, ali svako ko prati naš rad do sada zna da su ovo naše redovne aktivnosti i nikako ne mogu biti predizborne jer mi radimo sve ovo istim intezitetom. Zasta nam je drago što sređujemo možda najveći i najznačajniji kvart u užem gradskom jezgru, koji će najvjerovatnije biti završen do kraja godine. Mi nastavljamo da sređujemo kvartove u užem gradskom jezgru i smatram da ćemo u naredne dvije ipo godine urediti sve kvartove koji se kao ovaj nalaze u centru Nikšića - rekao je Kovačević.

image

Ozvaničen početak radova u kvartu između Karađorđeve i ulice Narodnih heroja

- FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć

Predsjednik SO Nikšić Nemanja Vuković je naglasio da je nakon mnogih procedura koje smo imali u vezi ovog projekta i uređenje ovog kvarta, veliko zadovoljstvo što započinjemo sređivanje važnog infrastrukturnog objekta.

- Započinjemo i nastavljamo našu važnu aktivnost na uređenju kvartova, odnosno izgradnju dječijih igrališta i parking prostora. Meni je zaista žao što sve morali da sačeka 2024. godinu da mi uređujemo najuže gradsko jezgro i što imamo još veliki broj neuređenih kvartova. Da je sreće bilo to bi bilo urađeno prije 15 – 20 godina, ali nažalost nije i taj posao je nas sačekao. Radimo stvari koje su trebale biti davno završene, ali tako nas je zapalo. Svim projektima koje smo završili i koje ćemo realizovati mi  šaljemo poruku da zaista vodimo računa o našem gradu i da sav naš trud i energiju ulažemo u poboljšanje života naših sugrađana - rekao je Vuković i dodao, iako su izbori daleko mi namjeravamo da punim intezitetom nastavimo da radimo u korist razvoja Nikšića.

image

Ozvaničen početak radova u kvartu između Karađorđeve i ulice Narodnih heroja

- FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć

„Sasvim sam siguran da ćemo u narednom periodu započeti nove projekt, slične ovom i završiti one koje smo već započeli“, istakao je Vuković.

Sekretarka Sekretarijata za investicije i projekte Jelena Šekarić navela je da je izvođač radova firma „Akropolis“ sa kojim je potpisan ugovor u vrijednosti od 262. 000 eura, kao i sa „Vodovodom i kanalizacijom“ čija je vrijednost ugovora oko 70. 000 eura.

- Radovi obuhvataju izradu pristupnih saobraćajnica, trotoara i parkinga, kao i dječijeg igrališta i zelenila u centralnom dijelu kvarta. Treba napomenuti da je nadzor na izvođenju radova Agencije za projektovanje i planiranje. Rok za završetak radova je 90 dana od uvođenja izvođača u posao. Ovo je samo jedan u nizu kvartova koji smo realizovali u protekle tri godine - rekla je Šekarić.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 20:49