Potpredsjednik Opštine Tivat Andrija Petković / - FOTO: OPšTINA TIVAT
17/06/2024 u 13:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Petković: Iz CEDIS-a ne odgovaraju na ključna pitanja, šta je sa žičarom?

Potpredsjednik Opštine Tivat Andrija Petković kazao je da "CEDIS ne odgovara na ključna pitanja, pa tako ni na pitanje šta je sa žičarom.

- Prije svega osjećam potrebu da zahvalim CEDIS-u na uputstvu o tome kako se čuvaju fotelje.  Experientia docet (Iskustvo podučava) rekao je Vergilije. Doduše, ne znam kome se zahvaljujem budući da njihov odgovor nije potpisan imenom i prezimenom, ali obzirom na iskustvo koje imaju uputstvo za upotrebu je korisno.No, da se manemo šporkih rabota. Ono što je indikativno je da u svome opširnom saopštenju, ni građanima Tivta, a ni meni, nisu dali informacije o nekim važnim pitanjima, koja nas laike muče -naveo je Petković.

Dodaje da budući da je do ozbiljnih prekida u napajanju električnom energijom i prema navodima samog CEDIS-a dolazilo i tokom izgradnje žičare Kotor – Lovćen, da je tom prilikom presječen i kabl, zanima ga:

"Da li i koliko žičara Kotor – Lovćen utiče na snabdjevanje Tivta električnom energijom, budući da su ozbiljni problem u ljetnjim mjesecima povezani i sa njenim radom ?

Da li su od strane nadležnog ministarstva, vas kao nekog ko vodi brigu o elektrodistributivnoj mreži ili trećeg lica, urađene sve analize u pogledu uticaja žičare Kotor - Lovćen na snabdijevanje Tivta električnom energijom ?

Ukoliko je sve to urađeno i dobijena saglasnost da li imenom i prezimenom (u slučaju da se nezavisnim vještačenjem utvrdi da podaci nisu tačni) neko materijalno i krivično odgovara ?

Posljednje (za sad) ali ne i najmanje važno: Kao iskusnim stručnjacima i dokazanim majstorima svoje rabote, da li su pred nastupajuću turističku sezonu urađene procjene o mogućnostima ispadanja elektodistributivne mreže i kakvi su pokazatelji ? Naravno, ne uzimajući u obzir neke ekstremne i nepredvidive okolnosti, već normalnu i uobičajenu analizu?"

- Uz dužno poštovanje prema onima koji smatraju da se problemi riješavaju na sastancima, a ne putem medijskih natpisa, insistiram i na ovakvom vidu komunikacije. Smatram da su korektni i objektivni mediji najkvalitetniji način brzog i tačnog informisanja građana. I drugi razlog: na dosadašnjim sastancima koje smo imali sa predstavnicima državnih organa (a čast i izvinjenje vrlo rijetkim izuzecima) mi u Opštini Tivat prolazili smo kao “bosi po trnju - zaključuje u saopštenju.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 22:29