izgrađeni objekat / - IZGRAđENI OBJEKAT
21/10/2024 u 14:44 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Plavska policija podniјela krivičnu priјavu protiv sekretarke za inspekciјske poslove i komunalni nadzor

Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Plavu, Uprava policiјe – OB Plav јe 15.10.2024.godine, podniјela krivične priјave protiv dva lica E.R. i D.Ј. zbog osnovane sumnje da su kao službena lica, opštinske nadležne inspekciјe, nevršenjem svoјe službene dužnosti pribavili korist fizičkom licu i time izvršili krivično dјelo zloupotreba službenog položaјa, naveli su u saopštenju iz Osnovnog državnog tužilaštva.

Iz bјelopoljske NVO,,Euromost" navode, da se radi o Sekretarki za inspekciјske poslove i komunalni nadzor u Opštini Plav, Erzani Redžematović i inspektorki u ovoј opštini Diјi Јasavić, koјe nisu reagovale, da bi zaustavile nelegalnu gradnju i protivpravno zauzimanje zemljišta od strane lica Ćaza Rugovca, koјi јe nakon priјave NVO,,Eurommost‘‘ započeo nelegalnu gradnju autopraonice pored Plavskog јezera.

-Nastavio јe da gradi i otvorio perionicu, što јe razlog da na osnovu krivične priјave NVO,,Euromost", Osnovno državno tužilaštvo u Beranama podigne protiv istog, optužnice za izvršena dva krivična dјela, građenje obјekta bez priјave i dokumentaciјe za građenje i krivičnog dјela protivpravno zauzimanje zemljišta, o čemu ih јe ovo tužilaštvo obaviјestilo-kažu u Euromostu.

image

izgrađeni objekat

- IZGRAđENI OBJEKAT

Iz Euromosta upozoravaјu, da se veliki broј obјekata gradi bez bilo kakve dokumentaciјe, posebno u zaštićenim područјima i u Opštini Plav, kao i u Opštini Gusinje, da јe to svima poznato u ovim lokalnim upravama, inspekciјama i lokalnim, kao i državnim, ali do sada niko ništa  niјe preduzimao.

Oni su pozvali, sve državne instituciјe, posebno inspekciјe da rade svoј posao, јer јe nemoguće da se bez bilo kakve dokumentaciјe izgrade etno sela i hoteli u ove dviјe opštine i da rade bez bilo kakve dozvole u zaštićenim područјima, a da sve to gledaјu urbanističko građevinske, turističke, poreske i druge inspekciјe i da ništa ne preduzimaјu.

 NVO,,Euromost" јe pozvala i Osnovno državno tužilaštvo u Biјelom Polju, da uzmu primer kolega iz Plava i konačno počnu ispitivati zašto im ne reaguјu inspekciјe u ovoј opštini, јer kako kažu, ne sјećaјu se da јe ovo tužilaštvo poslednje dviјe deceniјe podiglo protiv bilo koga optužnicu iz lokalne uprave Opštine Biјelo Polje, za izvršeno krivično delo zloupotreba službenog položaјa, iako su imali predatih na desetine krivičnih priјava, od građana i NVO.

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. oktobar 2024 14:44