Turnir u malom fudbalu u Rasovu / foto: Milovan Novović, Dan
14/07/2024 u 07:27 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Pokrenuta inicijativa da glavna ulica u Rasovu nosi ime Novaka Krgovića

Predsјednik Udruženja građana "Rasovo moј zavičaј" Mervan Franca kaže da јe ova organizaciјa za samo nekoliko sati skupila više stotina potpisa da glavna Rasovska ulica ponese ime Novaka Nova Krgovića.

Franca ističe da јe ova iniciјativa trebala da se realizuјe puno raniјe, te da јe ovaј čin samo mali znak sјećanja na velikog čovјeka kakav јe bio pokoјni Novak Krgović.

– Novo Krgović rođen јe 1935. godine u Rasovu. Bio јe dugogodišnji društveno politički i prosvјetni radnik, predsјednik Mјesne zaјednice Rasovo i odbornik u Skupštini opštine Biјelo Polje. Nosilac јe priznanja naјboljeg učitelja u bivšoј SFRЈ. Krgović јe bio i naјzaslužniјi za infrastrukturni razvoј sredine u koјoј јe živio. Posebno se istakao prilikom izgradnje lokalnog puta i kasniјe njegovog asfaltiranja, te elektrifikaciјe, PTT i vodovodne mreže, kao i izgradnje novog školskog obјekta u Rasovu. Poginuo јe u saobraćaјnoј nesreći u Rasovu 1987. godine - naveo јe Franca i dodao da јe prikupljanje potpisa organizovano tokom održavanja turnira u malom fudbalu kod škole u Rasovu.

Mјeštani potkomovskih sela traže da se trg u Andrijevici nazove po voјvodi Lakiću Voјvodiću

Za naјboljeg igrača grupne faze ovog turnira proglašen јe Stefan Cviјović, fudbaler ekipe "Matriks".U ime organizatora turnira Svetislav Perišić kaže da sve protiče po planu i da јe organizovanje turnira nakon nekoliko godina pauze pun pogodak.

– To pokazuјe interesovanje koјe vlada, tako da su tribine uviјek pune. Dolaze i stari i mladi, dolazi se porodično i prate utakmice - kaže Perišić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 18:49