Miljan Popović ( / - MILJAN POPOVIć (FOTO: LISTA "ZA KOTOR!")
10/09/2024 u 16:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Popović: Nadležni da hitno preduzmu mjere za optimizaciju saobraćajnog sistema u Kotoru

Nosilac građanske liste “Za Kotor!” Miljan Popović saopštio je da se Kotor, najveća urbana sredina u Boki Kotorskoj, suočava s problemom koji sve više narušava njegovu sliku: nepodnošljivim saobraćajnim gužvama.

- Jedan od glavnih krivaca za ovu situaciju su brojni semafori, koje je sadašnja vlast postavila u svojoj preizbornoj kampanji. Najčešće postavljeni na mjestima đe ne donose nikakvu korist, a s obzirom da su apsolutno nestručno postavljeni, samo su kontraproduktivni- navodi se i saopštenju.

On postavlja pitanje: Zašto su nepotrebni semafori problem?

- Višak semafora dovodi do čestih zaustavljanja i kretanja vozila, što stvara nepregledne kolone i produžava vrijeme putovanja. Ovolika kataklizma u saobraćajnoj infrastrukturu, mada zasigurno popločana dobrim namjerama kao i svaki put do pakla, samo dovodi do dodatne iritacije vozača. Osim narušavanja kvaliteta života naših građana, dolazi i do narušavanja kvaliteta životne sredine kroz povećanu emisiju štetnih gasova i ima negativan uticaj na kvalitet vazduha- kaže se u saopštenju.

Tim povodom pozvao je nadležne institucije da hitno preduzmu mjere za optimizaciju saobraćajnog sistema u Kotoru.

- I da nam svima omoguće nesmetano kretanje kroz grad i gašenje semafora, barem do izbora, a kasnije će biti svakako uklonjeni dolaskom nove vlasti, jer su nam građani na prvom mjestu!- saopštio je Popović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 21:46