Pretovar amonimum - nitrata u Luci Bar za sada obustavljen / - FOTO: D.S
08/08/2023 u 18:34 h
D.SD.S
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pretovar amonimum - nitrata u Luci Bar za sada obustavljen

Pretovar amonium- nitrata izazvao je brojne polemike u javnosti, a negodovali su i građani Bara koji žive u neposrednoj blizini Luke Bar

Pretovar teretnog broda "Blue One" u Luci Bar koji je dovezao amonium- nitrat trebao je da otpočne danas. Međutim, do pretovara nije došlo, a razlozi za sada nisu zvanično saopšteni od strane čelnika Luke Bar.

Prema našim saznanjima, u toku je sastanak menadžmenta i za očekivati je da obavijeste javnost da li će se ova roba uopšte pretovarati u barskoj luci.

Podsjetimo, pretovar amonium- nitrata izazvao je brojne polemike u javnosti, a negodovali su i građani Bara koji  žive u neposrednoj blizini Luke Bar.

- Nadamo se da će rukovodstvo „Luke Barˮ jednog dana sklopiti konkurentan posao, umjesto dizanja na pijedestal poslova koje zbog štetnosti na okolinu, zdravlje i živote ljudi, nijedna regionalna luka ne želi da prihvati, kažu komšije u reagovanju na saopštenje iz AD Luka Bar i nastavljaju:

- Ne možemo a da ne pomenemo našu borbu koja traje više od godinu dana sa preduzećem AD „Luka Bar“, a tiče se pretovara bakrovog koncentrata na RO-RO terminalu, nestručnosti u obavljanju istog, nepoštovanja procedura, a samim tim i nemara za ljude i životnu sredinu, koje mislimo da pogađa cijeli grad a ne samo naše naselje.

Inače, brod sa 30.000 tona amonijum-nitrata u formi rasutog tereta uplovio je iz Ruske Federacije krajem jula. Deset dana brod je čekao na sidru carinske procedure. Prema ugovorenom poslu sa "Azotarom" iz Pančeva u Luci Bar je trebao da se organizuje pretovar i dalji transport ka Srbiji.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 04:35