/ - ФОТО: Министарство економског развоја
14/12/2021 u 12:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Промоција туристичких потенцијала боље позиционира црногорску дестинацију

Циљ семинара био jе оснаживање промоциjе и сарадње на националном и локалном нивоу

Министарство економског развоjа организовало jе семинар намиjењен локалним туристичким организациjама на тему "Дигитални маркетинг, промоциjа и ПР".

Циљ семинара био jе оснаживање промоциjе и сарадње на националном и локалном нивоу, као и умрежавање са поjединцима и компаниjама коjи се баве овом тематиком.

- Туризам jе кључни генератор наше економиjе, а промоциjа jе фактор коjи одређуjе боље позиционирање и брендирање дестинациjе. Промоциjа микротуристичких производа коjи су у надлежности ЛТО предиспозициjа су за побољшање конкурентности црногорске дестинациjе, зато jе партнерство између свих стеjкхолдера неопходно, укључуjући приватни сектор -  казала jе в.д. генералне директорице Директората за развоjне политике у туризму, Александра Гардашевић Славуљица

Како jе Црна Гора све више у фокусу пажње свjетског тржишта, посебно када jе риjеч о промоциjи путем онлине канала, препозната jе потреба оснаживања сарадње и jош боља синхронизациjа међу свим актерима коjи се баве промоциjом туристичких потенциjала.

-Овакви догађаjи ће се наставити jер су препознати кроз Дигиталну стратегиjу коjом jе дефинисан нови стратешки правац онлине промоциjе. У плану су обуке, подржане од стране међународних партнера, коjима ћемо унаприjедити рад локалних туристичких организациjа, а спроводимо и низ других активности коjи ће потпомоћи све сегменте промоциjе Црне Горе као туристичке дестинациjе - изjавила jе Ана Трипковић Марковић, директорица НТО.

Предавање на тему “Разумиjевање тржишне комуникациjе” одржала jе Љиљана Бурзан Николић, а осим ње говорили су и представници НТО, ЛТО и Министарства економског развоjа, као и представници компаниjа коjи се баве промоциjом Црне Горе на дигиталним платформама.

Дигитална орjентациjа уз интензивну сарадњу и синхронизациjу на свим нивоима представљаће доминантан начин промоциjе коjи ће моћи да одговори све захтjевниjем туристичком тржишту.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 18:43