/ - FOTO: M.N.
14/06/2024 u 08:11 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Promovisan istorijski časopis,,Žene kroz istoriju‘‘

U Osnovnoj školi,,Dušan Korać‘‘ u Bijelom Polju održana je promocija časopisa,,Žene kroz istoriju‘‘ autorke Violete Jeremić, profesorice ove škole. Kako je kazala direktorica ove ustanove Todora Peković, časopis je nstao nakon upornog cjelogodišnjeg rada učernika članova istorijske sekcije i profesorice u našoj školi Violete Jeremić.

-Ovaj časopis predstavlja zbornik radova i nastao je kao ideja doprinosa žena kroz istoriju u cjelokupnom ljudskom životu. Dale su inače u crnogorskoj istoriji žene veliki doprinos, o njima pisali književnici, a one ponosno nosile svoju sudbinu.Žene koje imaju ne samo fizičku ljepotu, već i duhovnu. Brižne su crnogorke i nježne majke,koje su znale da stoje rame uz rame sa svojim sinovima i muževima i u najtežim ratnim okolnostimai socijalnim i životnim iskušenjima-kazala je Popović.

image
- FOTO: M.N.

Ponosna sanm na ovu djecu i njihova interesovanja. Ovo ostaje pravi trag da smo nešto vrijedno uradili-kazala je autorica Jeremić, dok je profesorica Slavica Jovanović koja je napisala recenziju istakla da je istorisjki časopis rijedak u nekom gradu, a odabir teme privlači posebnu pažnju.

-Proveli su nas autorka i učenici kroz dug istorijski period koji su obilježile značajne ženske ličnosti. Ovaj časopis je lijepa klica koja treba da se obogati novim opširnijim temama, a posebno onim stvarima koje ne dopiru do učeničkih programa. Treba ga obogatiti radovima sekcija iz drugih škola kako bi mogli dobiti sveobuhvatne informacije i time podstakli učenike da kritički i kreativno promišljajuo istorijskim činjenicama i ličnostima-kazala je Jovanović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. septembar 2024 06:13