Bazen u Nikšiću / - ŽELJKO ŠAPURIć
20/09/2024 u 09:48 h
- ŽELJKO ŠAPURIć- ŽELJKO ŠAPURIć
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Protest roditelja ispred Sportskog centra u Nikšiću najvjerovatnije u utorak

Grupa od 140 roditelja djece koja koriste bazen Sportskog centra u Nikšiću, najkasnije do utorka 23. septembra donijeće odluku o organizaciji protesta toga dana u 18 sati ispred glavnog ulaza u Sportski centar, navodi se u saopštenju koga potpisuje predstavnik roditelja Boško Milović.

Na takav korak su se odlučili jer sa adrese odgovornih u Opštini Nikšić nijesu dobili nikakav odgovor na zvaničan upit zbog čega bazen nije u funkciji već pet i po mjeseci (od 3 aprila).

Roditelji su se prošlog petka, 13. septembara obratili predsjedniku Opštine Nikšić Marku Kovačeviću, te sekretaru Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Dejanu Ivanoviću i direktoru JP "Sportski centar Nikšić“ Bošku Draškoviću. Roditelkji su uputili zvaničan zahtjev za dostavljanje informacija i rokova, u vezi rješavanja dosadašnjih problema, aktivnosti i stavljanja u funkciju gradskog bazena. Od tada, niko im se sa pomenutih adresa nije obratio. 

Uz zvaničan dopis, prošlog petka dostavljen je i spisak potpisanih roditelja i trenera plivanja, koji su podnijeli Zahtjev u skladu sa zvaničnim propisima Opštine Nikšić. Roditelji su istakli kakvu štetu djeca trpe.

- Među njima su i neki od najvećih sportskih talenata u gradu u svojim generacijama, sa već brojnim osvojenim medaljama na takmičenjima u svojim uzrastima. Neki od njih već su i reprezentativci. Roditelji dijela te djece bili su prinuđeni da ih, u mjesecima za nama, prepišu na treninge u klubovima u Glavnom gradu ili drugdje, kako bi im obezbijedili dalji sportski razvoj – van rodnog grada. To podrazumijeva i značajno finansijsko opterećenje za njihove porodice, a djecu opterećuje dugim putovanjima van svog grada skoro svake sedmice. Ta djeca makar imaju priliku da nastave svoje sportsko usavršavanje u ključnim fazama fizičkog i mentalnog razvoja za svoje karijere – a veliki broj talenata, nažalost, već pet i po mjeseci tu priliku nemaju – jer roditelji nijesu u prilici da im obezbijede članarine i prevoz za treninge u klubovima van Nikšića.

Roditelji apeluju: Riješiti problem bazena u Nikšiću, karijere mladih sportista zaustavljene

Poseban fokus stavili bismo na djecu kojoj je bazen neophodan u sklopu programa rehabilitacije ili ozdravljenja. Gledajući to, u kojoj mjeri je njima bazen u njihovom gradu potreban – možda je i najjasnije, koliko je veliki ovaj problem nefunkcionisanja bazena u okviru "Sportskog centra Nikšić“ – stoji u zahtjevu roditelja korisnika gradskog bazena u Nikšiću.

Kako su istakli u Zahtjevu za dostavljanje informacija i rokova, žele prije svega da ih nadleži organi detaljno informišu o cijeloj situaciji.

- Da li ste, i koga, angażovali u vezi popravke? Ako jeste, molimo da nam dostavite informacije o aktivnostima, koje proističu iz odgovarajuće procedure, koje sprovodite u ovakvim situacijama. Pretpostavljamo da je u pitanju proces javnih nabavki, tender, odabir firme, cijena i tako dalje. U ovom momentu nemamo namjeru da preispitujemo Vaše postupanje u procesima koje ste u obavezi da sprovedete, da biste radili u službi građana, samo želimo da, vjerujući u dobre namjere odgovornih lica, dobijemo informacije šta ste preduzeli i kada će bazen biti u funkciji – stoji u Zahtjevu dostavljenom prošlog petka na adresu predsjednika Opštine Nikšić Kovačevića.

U tom dokumentu, napomenuli su i da očekuju odgovor na tražene informacije u roku od pet dana od slanja dopisa (rok ističe danas 20. septembra) – a da su, ako se to ne desi, spremni da se drugačije organizuju, koristeći sva Ustavom zagarantovana prava i uz prisustvo medija.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 09:49