/ -FOTO: M.N.
18/12/2022 u 16:25 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Psi lutalice Bjelopoljcu zaklali 12 ovaca: Negdje će nam i djecu napasti

Кad sam stigao do tora umalo se nijesam onesvijestio, priča Milivoje Rudić

Кrvavi pir pasa lutalica skoro je uništio buljuk ovaca i jagnjadi domaćina Milivoja Rudića, u Ravnoj Rijeci. U noći između petka i subote psi lutalice su u čoporu stigli do tora Rudića u kojem je bilo 60 ovaca.

- Zaklano mi je 12 ovaca, 25 je ranjeno, a 12 je nestalo. Nedavno sam dognao buljuk sa katuna na Bjelasici koje su mi čuvale komšije Lainović. Evo, ostadoh sad bez ovaca, tu pored kuće nadomak grada - kaže Rudić i dodaje da su ga u zoru zvali policajci koji su bili u smjeni i nalazili se pored skretanja prema planini Bjelasici.

- Кazali su mi da vide raštrkane ovce po livadi i da je dosta njih stiglo do magistrale. Кad sam stigao do tora umalo se nijesam onesvijestio. U njemu mrtve ovce i samo nekoliko živih i ranjenih. Odmah sam zvao veterinare iz Veterinarske ambulante "Grandov'' koji su došli, dali šta treba od terapije za ranjene ovce i naložili mi kako da zakopamo mrtve ovce - priča Rudić.

Kasnije su došli iz Lovačke organizacije "Bijelo Polje'' i saopštili mu da su krvavi pir načinili psi lutalice.

- Ovo je velika šteta i veliki gubitak s obzirom na to da egzistencija moje porodice zavisi od stoke. Prodajemo jagnjad ali i sir. Sad smo dovedeni do teške siutuacije - navodi Rudić.

U poslednjih mjesec dana na području Majstorovine desila su se četiri slučaja kada su čopori pasa lutalica. Upadali su u stada ovaca i zaklano je tridesetak grla.

- Vidjeli smo nedavno kako staje kamion, izbacuje desetak pasa i odlazi. Mora se ovome stati na put. Mogu psi ovako napasti i djecu - naglašava Rudić.

On i njegove komšije apeluju na nadležne u Opštini Bijelo Polje da preduzmu mjere, sklone pse lutalice i nakondadi pričinjenu štetu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:23