Raičević i Radulović / - FOTO: D.S
01/12/2023 u 15:18 h
D.SD.S
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Raspisivanje tendera za rekonstrukciju puta R-29 u narednih deset dana

Raičević je istakao da ovaj sastanak predstavlja nastavak dobre saradnje koju Opština Bar uspostavlja sa novom Vladom Crne Gore, te da vjeruje da će u budućnosti Bar konačno dobiti pažnju centralnih vlasti koju i zaslužuje, a koju nije imao u proteklom periodu

U toku narednih deset dana biće raspisan izvođački tender za rekonstrukciju puta R-29, koja će riješiti izazove na dionici Bar-Vladimirske Krute-Sukobin i otvoriti nove perspektive razvoja barske i ulcinjske opštine, s obzirom na frekventnost prelazaka turista preko graničnog prelaza Sukobin. To je saopšteno nakon sastanka predsjednika Opštine Bar Dušana Raičevića i ministra saobraćaja i pomorstva Filipa Radulovića.

Ministar Radulović je, tokom prve zvanične posjete Baru, sa čelnicima Opštine razgovarao o najznačajnijim razvojnim projektima u oblasti infrastrukture na teritoriji Bara i strateškim prioritetima koji treba da doprinesu rješavanju izazova sa kojima se susrijeću lokalno stanovništvo i sve veći broj turista koji posjećuje grad, ali i stvaranju preduslova ubrzanog privrednog napretka.

Raičević je istakao da ovaj sastanak predstavlja nastavak dobre saradnje koju Opština Bar uspostavlja sa novom Vladom Crne Gore, te da vjeruje da će u budućnosti Bar konačno dobiti pažnju centralnih vlasti koju i zaslužuje, a koju nije imao u proteklom periodu.

- Centralne teme susreta bile su rekonstrukcije regionalnih putnih pravaca R-28 Bar-Sutorman-Virpazar i R-29 Bar-Vladimirske Krute-Sukobin, ponovno uspostavljanje trajektne linije Bar-Bari, mogućnost izgradnje bulevarske saobraćajnice od Sutomora do Šušanja, uz naglašavanje važnosti unaprijeđenja kapaciteta i poslovanja Luke Bar, kao generatora privrednog razvoja grada i Crne Gore.  U kontekstu ovih pitanja, predsjednik Raičević je upoznao ministra sa svim aktivnostima koje lokalna uprava preduzima kako bi, kroz pripremu i kandidovanje zrelih projekata ka Vladi, omogućila njihovu što skoriju realizaciju, poput izrade idejnog i glavnog projekta rekonstrukcije putnog pravca R-28 za šta je Opština Bar izdvojila gotovo 300.000 eura ili blagovremenog uplaćivanja sredstava za eksproprijaciju zemljišta za potrebe rekontrukcije puta R-29 u iznosu od skoro 800.000 eura - saopšteno je iz Opštine Bar.

Sagovornici su razgovarali i o pitanju ponovnog uspostavljanja trajektnih linija i veza Bara i Crne Gore sa Evropom i svijetom.

- Njihovim uspostavljanjem stvorili bi multiplikativne efekte na privredu samog grada i njegov ekonomski razvoj. Ministar Radulović je poručio da se sektor pomorstva nalazi visoko na ljestvici prioriteta ovog resora i istakao da će biti posvećeni iznalaženju najboljih modaliteta koji će omogućiti valorizaciju svih kapaciteta Luke Bar i barske „Marine“, kao i pokretanju razvojnih projekata u ovoj oblasti koji su dugo vremena bili na čekanju,  poput produženja gata V, te unaprijeđenju željezničke i putne infrastrukture koja značajno doprinosi kvalitetu lučkih i turističkih usluga - stoji u saopštenju.

Današnjem sastanku prisustvovali su Damir Rašketić, potpredsjednik Opštine Bar i Maja Mijušković, generalna direktorica Direktorata za pomorsku privredu u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva.​

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 19:34