sa predstavljanja / foto: m.n.
29/09/2024 u 06:59 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Samozastupanjem do punijeg ostvarivanja prava

Predstavljanjem članova Kluba samozastupnika juče je u skupštinskoj sali završen projekat "Osnažimo se i uključimo – Samozastupanje osoba sa intelektualnim invaliditetom", koji je organizovalo nevladino udruženje roditelja "Oaza".

Tim povodom, sekretarka Udruženja Rasema Hekalo kazala je da je današnji događaj kruna svih aktivnosti koje su proizišle iz projekta.

– U okviru projekta imali smo niz aktivnosti, radionica u Udruženju, kao i dva seminara edukacije o Konvenciji i samom modelu samozastupanja. Danas su se naši samozastupnici upoznali sa predstavnicima lokalne vlasti, i predočili svoje želje i potrebe. Veoma smo zahvalni lokalnoj samoupravi jer su godinama tu za nas, i pružaju nam podršku. Važnost samozastupanja osoba sa intelektualnim invaliditetom proizlazi iz načela ljudskih prava i jednakosti, kako bi se osnažili, izrazili svoje potrebe i želje, te aktivno učestvovali u procesima koji ih se tiču – navela je Hekalo.

Bijelo Polje: Pomoć u kući za preko 300 starih lica

Ona je napomenula da je realizaciju projekta podržala NVO Juventas kroz poziv "U pravo vrijeme".

Osim članova Kluba samozastupnika i roditelja, okupljanju su prisustvovali i potpredsjednik Opštine Tufik Bojadžić, predstavnica Skupštine opštine Arnela Striković, predstavnica Sekretarijata za društvene djelatnosti Dina Mustajbašić kao i predstavnik opštinske Kancelarije za osobe sa invaliditetom Miloš Španjević.

Odajući im priznanje kada su u pitanju brojne aktivnosti koje sprovode, potpredsjednik Opštine Tufik Bojadžić je kazao da je Udruženje roditelja "Oaza" pionir u brojnim aktivnostima u Bijelom Polju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. septembar 2024 06:59