Мјесна заједница Загарач / -Д.Љ.
16/02/2022 u 06:39 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шарановић: МЗ у Даниловграду биле испоставе ДПС-а

Неприхватљиво да нијесу изабрана руководства мjесних заjедница ни више од годину након доношења нове одлуке, истакао је Душко Стjеповић, предсjедник Клуба одборника Демократа

На територији даниловградске општине има 15 мјесних заједница, а мандати свим предсjедницима Савjета МЗ су истекли. Одлука о мjесним заjедницама ступила jе на снагу у jануару 2021. године.

Предсjедник Клуба одборника Демократа у СО Даниловград Душко Стjеповић истакао је да је неприхватљиво да нијесу изабрана руководства мjесних заjедница ни више од годину након доношења нове одлуке.

– То што нешто ниjе реализовано у Даниловграду, а што jе диjелом била дужност и локалне управе на челу са ДПС-ом, мислим да никога не чуди. Такав jе случаj и с мjесним заjедницама. Таj облик организовања на локалном нивоу jе важан с више аспеката, али то општинска гарнитура не схвата осим ако jе потребно да се врши недозвољен утицаj и кад jе потребно да се "намакне" коjи глас више – казао је Стјеповић.

Он је навео да пандемиjа вируса корона може бити само дjелимичан разлог због коjег зборови грађана ниjесу одржани, али то никако не може и не смиjе бити изговор.

– Очекуjем да се у наредном периоду изаберу наjбољи представници наше локалне друштвене заjеднице на мjесном нивоу, како права грађанки и грађана Даниловграда не би трпjела и како би приступ тим правима, у складу с европском регулативом и праксом, био наjбрже и наjближе доступан – поручио је Стјеповић.

Одборник УРА у локалном парламенту Александар Шарановић казао је да су МЗ у Даниловграду биле класичне испоставе ДПС-а.

– С обзиром на то какав jе био рад МЗ у Даниловграду, боље да их уопште ниjе било. Почевши од избора предсjедника па до каквог-таквог рада, све jе било нетранспарентно и подређено интересима владаjуће партиjе, њихових гласача и симпатизера. Нажалост, средства коjа су издваjана за рад из буџета Општине ниjесу адекватно искоришћена, нити транспарентно утрошена – казао је Шарановић.

Он је истакао да је, с друге стране, за грађанина катастрофално да тренутно ни такве МЗ не функционишу.

– Грађанима Даниловграда требаjу другачиjе организоване мjесне заjеднице. Оне треба да буду сервис свих грађана, а не само политички подобних поjединаца. Избор предсjедника МЗ и начин рада требало би да буду много транспарентниjи. Надам се да ће се у Даниловграду убрзо формирати мjесне заjеднице по мjери свих грађана – поручио је Шарановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 21:03