Нови сазив СО Улцињ / -M.K.
10/06/2022 u 06:15 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Секретаријати у Улцињу без руководећег кадра

Секретару Секретаријата за буџет и финансије још раније је истекао мандат вршиоца дужности, Управна инспекција суспендовала је шефа Службе за заједничке послове и заштиту,а слична ситуација је и у другим секретаријатима

Прошло је недјељу дана од конституисања нове локане власти у најјужнијој општини али политички субјекти који су договорили постизборну сарадњу, још нису почели разговоре како ће подијелити ресоре у извршној власти. Осим првог човјека УРА Омера Бајрактарија, који је као носилац листе "За нови почетак" (УРА, ДП, СД,СДП, АА) изабран за предсједника Општине и потпредсједника Форце Ардијана Маврића, који је добио повјерење скупштинске већине да предсједава локалним парламентом, нису још позната друга персонална рјешења у секретаријатима, службама и јавним предузећима чији је Општина оснивач. Саговорник "Дана" из нове локалне власти каже да се раније о томе није преговарало, те да тек треба да се обаве разговари између конституената власти.

- Извјесно је да предстоје нова именовања у локалној администрацији и јавим предузећима, тим прије што поједини секретаријати немају секретаре, а службе руководиоце. Немамо секретара Секретаријата за буџет и финансије коме је још раније истекао мандат вршиоца дужности, а недавно је Управна инспекција суспендовала шефа Службе за заједничке послове и заштиту. На тим мјестима били су кадрови ДПС-а. Слична ситуација је и у Секретаријату за друштвене дјелатности и још неким секретаријатима, тако да се мора пожурити са кадровским рјешењима - каже саговорник "Дана" из нове извршне власти.

Бивши секретари именовани на нова радна мјеста

Поједини секретари које је на функције именовала претходна власт обезбиједили су за себе радна мјеста у ресорима које су водили. Они су распоређени на друга радна мјеста прије него је конституисана нова власт. На нова запослења именовани су на неодређено вријеме а у питању су углавном савјетничка мјеста. Података о томе нема на званичном сајту Општине нити има информација да су расписивани конкурси. Такође на званичном сајту нису ажуриран подаци о кадровским промјенама. Тако је Александар Дабовић и даље предсједник Општине, Хаџи Сулејмани предсједник Скупштине, а Бесарт Ресулани секретар. Индентична ситуација је и са челним људима секретаријата и служби. Поједини чак више нису ни запослени у локалној администрацији.

Иначе, Омер Баjрактари jе одмах по преузимању дужности предсједника Општине започео контакте са водећим структурама у секретариjатима како би се упознао са тренутном ситуациjом у њима.

Подсјетимо, Коалиција "За нови почетак" и Нова демократска снага Форца договориле су коалициони споразум о формирању власти у Општини Улцињ у наредне четири године. Споразум су у име политичких субјеката нове власти потписали Бајрактари и Генци Ниманбегу поручивши да ће тај савез означити почетак економског, социјалног, инфраструктурног и сваког другог препорода за општину Улцињ, и наставак реализације пројеката попут комплетирања студије о луци и универзитету у Улцињу које су уврштени у буџет Црне Горе, изградња нових хотелских капацитета ексклузивне категорије, изградња моста на Бојани и стварање услова за пловност Бојане, наставак ревитализације Старог града и урбаног препорода читаве општине.Према одредбама овог споразума, прве двије године функцију предсједника Општине Улцињ обављаће представник Kоалиције "За нови почетак", а потом представник Форце. Скупштином општине ће у прве двије године предсједавати представник Форце, а у наредне двије представник Коалиције "За нови почетак".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 22:00