Odložena sjednica SO Nikšić / foto: Željko Šapurić, Dan
23/07/2024 u 10:01 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sjednicu SO Nikšić odložila sjednica parlamenta

Sjednica Skupštine opštine Nikšić, koja je započeta 18. jula, trebala je danas da bude nastavljena, ali se, kako je obavijestio predsjednik SO Nikšić Nemanja Vuković, nastavak sjednice odlaže na zahtjev odbornika većine.

- Zbog aktuelnih političkih dešavanja na državnom nivou, zbog obaveza određenog broja kolega da prisustvuju sjednici Skupštine Crne Gore dobio sam zahtjev klubova odbornika većine da današnje zasijedanje odložim, i sa radom nastavimo u četvrtak u 11 sati - kazao je Vuković.

Za današnju sjednicu Nemanja Vuković bio je zakazao sledeći dnevni red:

Predlog odluke o davanju u zakup zemljišta putem prikupljanja ponuda radi postavljanja privremenih objekata u skladu sa Odlukom o donošenju programa privremenih objekata na teritoriji Opštine Nikšić.

Informacija o ostvarivanju socijalne politike u Opštini Nikšić za 2023.godinu sa predlogom ocjena i zaključaka

Na predlog Marka Kovačevića u dnevni red je uvrštena odluka o pristupanju Sporazumu gradonačelnika za klimu i energiju i izradi Akcionog plana za održivu energiju i klimu.

Poslanici danas o rekonstrukciji Vlade

Uvrštena je i tačka izbor i imenovanja predsjednik žirija za dodjelu Nagrade oslobođenja Nikšića za 2024.godinu. Dosadašnji predsjednik Marko Mitrović obavijestio je Skupštinu opštine Nikšić da podnosi ostavku na funkciju na koju je imenovan zbog ranije preuzetih obaveza.

Ovlašteni i predlagač dostavio je  predlog drugog kandidata za predsjednika žirija Nagrade oslobođenja Nikšića, a to je profesor Miroslav Doderović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. septembar 2024 06:14