Zasijedanje SO Niksic / - ŽELJKO ŠAPURIć
18/07/2024 u 13:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Pogledajte kako je prekinuta sjednica SO Nikšić: Odbornici opozicije blokirali rad

U Nikšiću je prekinuta sjednica Skupštine opštine (SO), jer su odbornici opozicije blokirali rad. Na dnevom redu bila je inicijativa za razrješenje predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića.

U sali gdje se održava sjednica SO Nikšić bilo je napeto. Nakon što Muratoviću, shodno Poslovniku, nije dozvoljeno da govori, odbornici opzicionih partija blokirali su rad sjednice. Okupili su se ispred stola gdje su Vuković, sekretarka skupštine Ivana Šljkić i potpredsjednik Arsenije Lalatović.

Pokušavali su da isključe zvučnike.

Vuković je bezuspješno pokušavao da ih umiri, a nakon što mu to nije uspjelo dao je pauzu do daljnjeg.

- Ovdje sam čuo da neko prijeti haosom, haosa biti neće. Mi ćemo da radimo u korist građana, kao što smo radli do sada, kazao je Vuković.

Prethodno je Ivan Zečević u ime Kluba odbornika Nove srpske demokratrije (NSD) zatražio je da se sa dnevnog reda skine predlog odluke o razrješenju Kovačevića.

„Smatram da je podnošenje ove inicijative samo još jedan u nizu pokušaja da se izazovu bespotrebne tenzije u gradu. Ova inicijativa po meni nema nikakvo utemeljenje, potpuno je apsurdna. danas u 21. vijeku sa njom se ponovo pokušava uvesti tzv.verbalni delikt što je u potpunosti u suprotnosti sa ustavnim pravima o slobodi govora i izražavaanja“, rekao je između ostalog Zečević.

image

Prekinuta sjednica SO Nikšić

- PREKINUTA SJEDNICA SO NIKšIć

Inicijativu za razrješenje Kovačevića predsjedniku SO Nikšić Nemanji Vukoviću podnio je sredinom juna Klub odbornika „Evropski tim za Nikšić“, a potpisali su je i ostali odbornici nikšićke opozicije, Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević, Liberalne partije (LP) Jelena Marković i nezavisna odbornica Tatjana Knežević Perišić.

Razrješenje traže jer je Kovačević svojim govorom na Grahovcu, kako smatraju, kod građana i građanki Nikšića izazvao osjećaj straha i nesigurnosti.

Pojasnili su  da je razlog predloga Kovačevićeva besjeda na Grahovcu, od 13. juna ove godine u kojoj je „pozvao na obračun sa onima koji misle drugačije od njega i njemu sličnih i koji ih ne smatraju braćom, kao i zbog širenja nacionalne i vjerske mržnje u kontinuitetu“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:06