Насеље Бабића бријег / -Милован Нововић
22/01/2022 u 06:20 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Становницима бјелопољске МЗ Бабића бријег приоритети водовод и канализациона мрежа

Из општинске Дирекције за изградњу и инвестиције кажу да је урађен главни пројекат за изградњу водовода "Бабића бријег" предрачунске вриједност 560.000 еура, али ће бити реализован фазно

Становници Бабића бријега, насеља које се издиже се изнад града и припада Мјесној заједници Стари град упозоравају надлежне да већ годинама имају огормних проблема са водоснабдијевањем,па аплују да се ти проблеми што хитније ријеше. Наглашавају да је на подручју МЗ Горњи град последњих година урађено доста на изградњи комуналне инфраструктуре и унапређењу квалитета живота грађана, те да стога треба учинит напор да и они имајуу уредно водоснабдијевање и неопходну фекалну канализациону мрежу. Предсјендик Савјета МЗ Мерван Гушмировић истиче да је изградња фекалне канализационе мреже на локалитету Кулина и изградња водовода за насеља Медановићи и Бабића бријег, нешто што је од највеће важности за МЗ Горњи град. Гушмировић каже да се нада да ће се питање канализације ријешити током ове године.

image

Мерван Гушмировић

-Милован Нововић

-Зато што је то мање захтјевно, и што је то мањи "инвестициони залогај" у односу на водовод. Ми морамо рјешавати проблеме наших суграђана. Ово је фреквенто насеље и не може се више чекати изградња колектора- подвлачи Гушмировић који истиче да је извјесна и и зградња дјечјег вртића у близини Основне школе "Марко Миљанов".

-Та капитална инвестиција усвојена је на сједници Скупштине општине. Имамо земљиште, чији је власник Општина и ту немамо имовинско-правних заврзлама, а спремна је и техничка документација, тако да је извјесно да ће ове године почети изградња вртића- каже Гушмировић.

Поносни на реконструисано дјечје игралиште

Мерван Гушмировић истиче да је у МЗ Горњи град реконструисано дјечје игралиште и теретане на отвореном.

-Горњи град је простор на којем се стално нешто дешава, а руководство МЗ настоји да живот наших суграђана уподобимо времену и направимо неке боље услове за живот. Било је изградње потпорних зидова, реконструкција улица, али нешто што нам посебно чини задовољство јесте то да смо урадили реконструкцију игралишта које се налази иза ОШ "Марко Миљанов". Промијенили смо комплетан мобилијар, оцртали поново игралиште, а претходно смо поставили и нови слој асфалта. Иначе, као и сваке године, направили смо план рада и приоритета за нашу мјесну заједницу у овој години - наглашава Гушмировић.

 

Из општинске Дирекције за изградњу и инвестиције кажу да је урађен главни пројекат за изградњу водовода, "Бабића бријег'', за потребе водоснабдијевања овог, као и сусједног насеља Кулина, са пројектанстком предрачунском вриједношћу од 560.000 еура, те да је у завршној фази и његова ревизија.

- Пројектом је предвиђена изградња прикључне шахте на градски водовод Фи-300 у насељу Расадник, затим потисна станица са пумпом за повећање притиска, два резервоара, као и изградња секундарне мреже која ће бити подијељена на шест кракова. Пројект ће се, како је планирано, реализовати по фазама. Тако је програмом уређења простора за ову годину Дирекција за изградњу и инвестиције планирала почетак изградње водовода и за ту намјену опредијелила 50.000 еура - каже Миланко Минић, директор општинске Дирекције за изградњу и инвстиције.

Минић додаје да је Општина овај пројекат кандидовала и код Министарства пољопривреде, шумарстваи водопривреде, од којих, како наводи, очекују додатна новчана средства.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 02:38