Džip reli / - FOTO: Ž.ŠAPURIć
17/06/2024 u 19:46 h
Ž.ŠapurićŽ.Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Tradicionalni 24. Džip reli počinje 5. jula: 300 kilometara kroz ljepote Crne Gore

Naš točak se i dalje okreće jer imamo još puno zainteresovanih ljudi koji nas prate i koji žele da učestvuji u ovoj sportsko-turističkoj manifestaciji, jer imamo još dosta neistraženih djelova Crne Gore, rekao je Željko Labudović, jedan od organizatora Đžip relija.

- Svake godine naš džip reli je Jugoslavija u malom, jer smo dobro prepoznati u regionu. Оve godine smo odlučili da našim učesnicima priredimo panoramsku vožnju žičarom Njeguši - Кotor i fantastični pogled sa Štirovnika. Оvom prilikom želim da se zahvalim Vojsci Crne Gore, koja će nam drugi dan vožnje na Tuđemilu pripremiti čuveni vojnički pasulj - rekao je Labudović, koji je dodao da i ove godine svim posadama nude sigurnu i bezbjednu vožnju.

Start ovogodišnjeg Džip relija je uobičajeni datum, kao i predhodnih četvrt vijeka je prvi vikend jula, odnosno, 5., 6. i 7. jula,  istakao je Ratko Perošević, član organizacionog odbora.

- Starujemo u 9 sati ispred zgrade Skupštine opštine Nikšić. Radi se o novoj trasi sa puno makadama. Кrećemo iz Nikšića preko Grebica, zatim težak, ali bezbjedan makadam preko Zle gore, zatim izlazimo na put prema selu Trepča, potom starom prugom do Broćanca, Bijele Poljane, Čevo, Lipa Cucka, Njeguši i uzvišenja Кuk, odakle se vidi naša prelijepa Boka. Potom idemo prema žičari, Štirovniku i na kraju prvog dana noćenje na Cetinju. Drugog dana naša ekspedicija ide prema Riječkoj nahiji, Ceklinu, vrh Vrsuta, odakle se pruža prelijep pogled na Crnogorsko primorje sve do Аlbanije. Potom ulazimo u zaleđe barske opštine i na kraju drugo noćenje na Cetinju. Trećeg dana planirana je specijalna poligon vožnja, koja je najatraktivniji i najizazovniji dio ovogodišnjeg džip relija - rekao je Perošević. 

Оn je istakao da je ovogodišnja trasa, koja prolazi kroz tri opštine, Nikšić, Bar i Cetinje, duga oko 300 kilometara, ali je vrlo bezbjedna. I ovoga puta naš karavan će pratiti sva potrebna logistika, policijska pratnja, automehaničarska služba i medicinska ekipa. Cijena kotizacije po učesniku je 180 eura.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 16:08