Mojkovčanke na postolju / - MN
22/07/2022 u 21:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Treći dan 57. MOSI u Novoj Varoši: Pljevljaci neprikosnoveni u bicikliznu

Impozanatan rezultat ostvarili su biciklisti Pljevalja koji su u ekipnoj konkurenciji stigli do zlata i osvojili sva prva tri mjesta - zlato je pripalo u pojedničanoj konkurenciji Goranu Ceroviću, srebro Petru Spajiću a bronza Jovanu Vuškoviću.

I treći dan 57 MOSI u Novoj Varoši, najvećoj amaterskoj sportskoj manifestaciji u Jugoistočnoj Evropi, gdje se našlo dvije hiljade sportista iz 31 opštine, proteko je u sportskim takmičenjima, pravoj fer borbi, ali i nadaleko čuvanom tradicionalnom druženju sportista it Srbije, Crne Gore, BIH i Republike Srpske.

Od predstavnika crnogorskih opština impozanatan rezultat ostvarili su biciklisti Pljevalja koji su u ekipnoj konkurenciji stigli do zlata i osvojili sva prva tri mjesta. Zlato je pripalo u pojedničanoj konkurenciji Goranu Ceroviću, srebro Petru Spajiću a bronza Jovanu Vuškoviću.

U planinarstvu za dame, bjelopoljke su u jakoj konkurenciji stigle do bronzane medalje. U ekipi su bile Nerma Bećirbašić, Jovana Šćekić i Ajla Alilović.

"Bilo je teško ali zanimljivo. Konkurencija bila jaka, ali smo velikim naporima i umijećem uspjele da savladamo sve prerpreke i stignemo na kraju do trećeg mjesta", kazala je Bećirbašić.

U streljaštvu kod muškaraca Berane se okitilo zlatnomm edaljom, dok je srebro pripalo Pljevljima. U pojedinačnoj konkurenciji najbolji je bio beranac Miloš Babović a drugi njegov sugrađanin Miljan Dević. Teniseri Bijelog Polja su trijumfovali u konkurenciji muškaraca, na takmičenju koje je održano na Zlatiboru. Zlato su osvojili Matija Bulatović, Pavle Markuš kao i Nikola Rakonjac i Predrag Tošić. Oni su rezultatom 2:0 savladali Foču. U bič voleju Bjelopoljci su se okitili srebrnom medaljom. Pripala je Draganu Stojanoviću i Aleksandru Marojeviću.

U atletskim disciplinama bilo je nekoliko finalnih trka i bacanja, a posebno je vrijedan uspjeh Mojkovčanki, koje vode Marko i Danilo Ristić. U bacanju koplja Mojkovčanka Ana Bošković bila je najbolja, dok je treće mjesto pripalo Vesni Kljajević (treća medalja na igrama-disk, kugla i koplje). U skoku u vis Irena Bošković iz Mojkovca osvojila je treće mejsto.

"Moramo i te kako biti zadovoljni. Okitili smo sa dosta medalja, i one su samo plod našeg velikog i predanog rada", kazao je trener Marko Ristić.

Oboren je još jedan rkord igara. Jedan od najboljih atletičara Srbije u bacanju kugle Armin Sinančević osvojio je zlato i sa hicem od 21,55 metara postao rekorder (drugog dana Emir Rovčanin oborio rekord u skoku u vis sa 212 santimetara).

M.N.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 16:12