/ - ФОТО: Општина Беране
14/12/2021 u 13:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

У Беранама отворен дводневни XII Црногорски фестивал о људским правима

Потпредсједник Општине Беране Дарко Стојановић који је истакао да грађани имају прилику да погледају филмове који нијесу комерцијални

Пројекцијом њемачког филма „Ново јеванђеље“ синоћ је почео дводневни XII Црногорски фестивал о људским правима „Убрзај 2021“, саопштено је из Општине Беране. 

Како наводе, организатор фестивала је Центар за грађанско образовање у сарадњи са Општином Беране и ЈУ Центар за културу. Фестивал је отворио потпредсједник Општине Беране Дарко Стојановић који је истакао да грађани имају прилику да погледају филмове који нијесу комерцијални, али промовишу праве вриједности.

У име организатора присутнима се обратио Петар Ђукановић из ЦГО. Он се захвалио директору Регионалног бизнис центра Небојши Бабовићу, за сарадњу на овом пројекту и прилици да беранска публика седми пут за редом има могућност да види филмове са овог фестивала.

Приказан је и хрватски филм „Тереза 37“, апсолутни побједник Пулског фестивала, који је режирао Данило Шербеџија.

Прилику да погледају филмове са овог фестивала, данас ће имати  ученици Гимназије „Панто Малишић“ и корисници Дневног центра за дјецу и омладину са сметњама и тешкоћама у развоју.

Иначе, фестивал „Убрзај 2021.“ чији је овогодишњи мото „Борбе које трају“ има за циљ да посредством филма допринесе подизању свијести код грађана о важности људских права, њихове заштите и унапређења.

Поред Берана, фестивал се одржава у Подгорици и Котору.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 18:11