/ - Фото: М.Н.
06/12/2021 u 15:21 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

У бјелопољској основној школи ,,Душан Кораћ‘‘ обиљежен Дан особа са инвалидитетом

Приказана асистивна технологија

У најстаријој бјелопољској основној школи ,,Душан Кораћ'' поводом Међународног дана особа са инвалидитетом одржан је данас сајам асистивне технологије.У овој школи, се већ годинама примјењује инклузивни систем образовања..

На изради дидактичких материјала, који су неопходни у раду са дјецом са посебним образовним потребама, радиле су дефектолошкиња-логопедица Јасмина Шабановић и дефектолошкиња-тифлолошкиња Сања Пешић. Сајму су присуствовали и представници приградских школа.

Асистивна технологија, како је појаснила Шабановић, користи се да би се повећале, одржале или побољшале функционалне могућности особа са инвалидитетом, а обухвата инструменте, апарате, средства и уређаје.

-Тако се позитиван утицај примјене те технологије огледа кроз допринос у учењу, самосталности, самопоуздању и квалитету живота ђеце са сметњама у развоју-поручила је дефектолошкиња-логопедица  Шабановић.

Подсјетимо, инклузивни систем образовања у основној школи „Душан Кораћ“ већ годинама се  примјењује, а данас у тој образовној установи постоје и интегрисана одјељења, што ову основну школу чини и одличним промотером образовне инклузије у Бијелом Пољу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 11:56