ПОРОДИЛИШТЕ У БИЈЕЛОМ ПОЉУ / - ФОТО: МИЛОВАН НОВОВИЋ
01/01/2022 u 17:42 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

У бјелопољском породилишту прва беба рођена данас у 13 сати

У Општој болници Бијело Поље до краја прошле године је био 449 порођајa, казао је др Кенан Еровић

Прва беба рођена у Породилишту бјелопољске Оопште болнице је дјечак. Он је на свијет дошао данас, првог дана нове године у 13. сати-казао је др Кенан Еровић, директор ове здравствене установе.

image

ДР КЕНАН ЕРОВИЋ

- ФОТО: МИЛОВАН НОВОВИЋ

- Дјечака, тешког 3.900 грама  је на свијет донијела мајака Риалда Салковић, која је удата за супруга Хариса. На порођају је била др Весна Цвијовић и све је протекло у најбољем реду. Честитке овом брачном парзу са жељом да имамо што више порођаја на нашем Породилишту - истакао је др Еровић.

Иначе, одборници у локалном бјелопољском парламенту, на једној од сједница ове године, донијели су одлуку да повећају издвајања за новорођене бебе.

- Родитељи новорођених беба у Бијелом Пољу добијаће убудуће једнократну накнаду од 250 еура умјесто садашњих 150.Такође, донијета је одлука, о висини износа накнаде за родитеље новорођених близанаца и тројки у износу од 1.000, односно 3.000 еура. На овај начин Општина Бијело Поље жели да прошири подршку коју пружа грађанима - казала је предсједница СО Бијело Поље Немша Омерхоџић.

Како је казао др Еровић у Општој болници Бијело Поље до краја прошле године је био 449 порођајa.Прошле године је било 464, тако да у просјеку у последњих пет година  инмамо од десет до 15 порођаја мање. Цифра од 50 порођаја мање за пет година је алармантна - истиче др Еровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 06:12