Специјална болница за плућне болести ”ДР Јован Булајић” Брезовик / -Жељко Шапурић
24/01/2023 u 16:57 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Brezoviku liječe 12 oboljelih od tuberkuloze

On je istakao da bolnica trenutno raspolaže dovoljnim brojem kreveta i medicinskih sredstava

Specijalna bolnica za plućne bolesti "Dr Jovan Bulajić" Brezovik u odnosu na prethodni period ne bilježi porast broja pacijenata oboljelih od kacera i tuberkuloze. To je za "Dan" rekao direktor JZU "Brezovik" Predrag Pejović, ljekar specijalista pneumofiziolog.

Po njegovim riječima, broj pacijenata je trenutno približno isti kao i u prethodnim periodima. On nije saopštio koji je to broj, kao ni koja su najčešća oboljenja od kojih se trenutno liječe pacijenti u toj bolnici.

– "Brezovik" je specijalizovana, savremeno opremljena zdravstvena ustanova, koja ispunjava sve standarde dijagnostike i liječenja pacijenata sa problemima plućne etiologije. U odnosu na prethodni period, ne bilježimo porast broja pacijenata oboljelih od kancera i tuberkuloze. Trenutno se u JZU "Brezovik" od tuberkuloze liječi 12 pacijenata – kazao je Pejović za "Dan".

image

Директор ЈЗУ Брезовик др Предраг Пејовић

-Жељко Шапурић

S obzirom na situaciju sa zagađenjem vazduha u Pljevljima, on je rekao da u dosadašnjem periodu nisu zabilježili porast broja hospitalizovanih pacijenata iz tog grada.

– Nemamo porast u broju hospitalizovanih pacijenata iz Pljevalja. Trenutno se na bolničkom liječenju nalaze tri pacijenta iz ovog grada - kazao je Pejović.

On je istakao da bolnica trenutno raspolaže dovoljnim brojem kreveta i medicinskih sredstava.

– Naša ustanova trenutno raspolaže sa 146 kreveta, tako da imamo dovoljan broj kreveta za pacijente. Takođe, raspolažemo i dovoljnom količinom potrebnih ljekova i medicinskih sredstava za naše pacijente – saopštio je Pejović.

On je dodao da bolnica trenutno nema problem ni sa nedostatkom kadra i da za sada nema identifikovanih problema koji mogu uticati na rad bolnice i medicinskog osoblja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 08:15