Ilustracija / - FOTO: SRđAN BOLJEVIć
06/09/2024 u 11:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Za lokalne izbore u Gusinju 57 birača više nego prošle godine

Na lokalnim izborima u opštini Gusinje koji su zakazani za 15. septembar, glasaće 57 birača više nego na prethodnim izborima održanim 11. juna2023. godine.To je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova. Uoči održavanja navedenih izbora, Ministarstvo unutrašnjih poslova oformilo je „Call-centar“ sa jedinstvenim brojem 19820.

Pozivanjem ovog broja i saopštavanjem ličnih podataka ili jedinstvenog matičnog broja, građanin će od operatera dobiti informaciju o tome da li je upisan u birački spisak i na kojem biračkom mjestu glasa.

- Broj birača u biračkom spisku u opštini Gusinje po kome su održani prethodni izbori 11. juna 2023. godine je: 4.561, a broj birača u zaključenom biračkom spisku za lokalne izbore u opštini Gusinje na dan 4. septembar 2024. godine je: 4.618- navodi se u saopštenju.

Uvid u birački spisak, birač može ostvariti lično, na šalterima Filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Gusinje, svakim radnim danom, od ponedjeljka do petka u terminu od 08 do 14 h, uz važeću ličnu kartu ili putnu ispravu.

image

foto: mup

- FOTO: MUP

Napominju da filijala za upravne poslove, državljanstvo i strance Gusinje, u vrijeme održavanja izbora, u nedjelju, 15. septembra 2024. godine, radiće u periodu od 7 do 20 časova, kako bi građani bili u mogućnosti da preuzmu identifikaciona dokumenta, za čije izdavanje su zahtjev podnijeli u prethodnom periodu.

- Birač može izvršiti uvid u birački spisak direktno i preko internet portala www.biraci.me. Na tom portalu, građanin unosom broja lične karte ili putne isprave može provjeriti da li je u biračkom spisku i na kojem biračkom mjestu glasa. Birači koji posjeduju elektronsku ličnu kartu izdatu nakon 30. marta 2020. godine, uvid u birački spisak mogu izvršiti direktno i preko internet portala https://e.servis.mup.gov.me, upotrebom certifikata za elektronsku identifikaciju koji je ugrađen u elektronsku ličnu kartu- navode u saopštenju.

Redžepagić: Za izbore u Gusinju predato pet lista

Napominju da je, a kako bi građanin bio u mogućnosti izvršiti uvid u birački spisak na opisan način, neophodno prethodno izvršiti aktivaciju certifikata u elektronskoj ličnoj karti. Uputstvo o načinu aktiviranja certifikata nalazi se na internet stranici https://ca.elk.gov.me

- Uoči održavanja navedenih izbora, Ministarstvo unutrašnjih poslova oformilo je „Call-centar“ sa jedinstvenim brojem 19820. Pozivanjem ovog broja i saopštavanjem ličnih podataka (ime i prezime, datum rođenja i ime roditelja) ili jedinstvenog matičnog broja, građanin će od operatera dobiti informaciju o tome da li je upisan u birački spisak i na kojem biračkom mjestu glasa. Jedinstveni broj 19820 je besplatan i dostupan za sve korisnike mobilne i fiksne telefonije u Crnoj Gori. „Call-centar“ MUP-a radiće svakog dana počev od petka 6. septembra, u terminu od 8 do 15 časova.  „Call-centar“ će uoči održavanja izbora, odnosno u subotu 14. septembra raditi u periodu od 8 do 20 časova, dok će u nedjelju 15. septembra, odnosno na dan održavanja izbora, raditi u periodu od 7 do 20 časova- saopšteno je iz MUP-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:13