Spašeni turistio iz Izraela / - SLUžBA SPASAVANJA KOLAšIN
25/06/2024 u 10:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

U Kolašinu spašeno troje izgubljenih turista iz Izraela

Zajedničkom akcijom Službe zaštite NP Biogradska gora i Službe zaštite i spasavanja Kolašina na gotovo nepristupačnom terenu spašeno je troje turista iz Izraela.

Nadzornici su sinoć oko 21.25 časova dobili poziv iz Operativno komunikacionog centra da se troje stranih turista izgubilo na njima nepoznatom lokalitetu u ovom zaštićenom području.

Troje posjetilaca iz Izraela je pronađeno oko 23 časa na lokaciji Krnjača i oko 1.30 časova po ponoći uspješno vraćeno do Biogradskog jezera. Oni su bili vidno iscrpljeni i uplašeni, a po povratku na jezero, zahvalni svim učesnicima na pruženoj pomoći.

Nacionalni parkovi Crne Gore apeluju na sve posjetioce da se pridržavaju unutrašnjeg reda u Parkovima i isključivo koriste obilježene i markirane staze, da koriste adekvatnu planinarsku odjeću i obuću, a posebno da u planinu nikako ne idu sami i bez vodiča. Svi posjetioci mogu dobiti neophodne informacije o stazama koje planiraju da obiđu od nadzornika Parka i edukatora u Centrima za posjetioce, Planinarskog saveza Crne Gore, NTO CG i turističkih organizacija koje gravitiraju prostorima parkova.

 

GSSCG: Spašeni turisti zaglavljeni u stijeni u Vusanju

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 10:27