Sajam Nikšić / - FOTO: Ž.ŠAPURIć
06/09/2024 u 15:19 h
Ž.ŠapurićŽ.Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

U Nikšiću otvoren „Septembarski bazar domaćih proizvoda“: Široka lepeza rukotvorina i preparata

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević danas je svečano otvorio „Septembarski bazar domaćih proizvoda“, koji je organizovala Turistička organizacija u saradnji sa Alter Modusom uz podršku lokalne uprave.

 Na početku svečanosti nastupio je hor Osnovne škole „Milija Nikčević“, a potom se obratio prvi čovjek nikšićke Opštine, koji je naglasio da je ovaj Bazar već treću godinu zaredom.

-Prve godine imali smo svega deset izlagača, a predhodne i ove imamo tridesetak štandova sa raznim domaćim proizvodima i rukotvorinam, što dokazuje da ovaj Bazar ima smisao i da proizvođači raznih rukotvorina imaju šta da ponude našim građanima. Posebno mi je drago da ovaj Bazar otvaram zajedno sa mojom nekadašnjom osnovnom školom „Milija Nikčević“ iz Kličeva - rekao je Kovačević.

image

Sajam Nikšić

- FOTO: Ž.ŠAPURIć

Menadžer poslovne mreže sjever Alter Modusa Nebojša Krsmanović je naglasio da ovaj događaj okuplja domaće proizvođače i aktivno promoviše njihove proizvode i tako sve više postaje prepoznat kao tradicionalna manifestacija.

-Ovo je odlična prilika da izlagači iz Nikšića i drugih opština predstave svoju kvalitetnu proizvodnju i razmijene iskustva sa ciljem unapređenja poslovanja. Poruka koju danas želimo prenijeti lokalnim proizvođačima da čuvamo naš lokalni identitet kroz proizvode koje rado iznosimo na naše trpeze. Naša kompanija već 27 godina pomaže fizičkim licima koja se bave samostalnom djelatnošću da se uključe u zvanične finansijske tokove. Preduzeznicima omogućavamo rast i unapređenje poslovnih procesa  – rekao je Krsmanović i dodao da je u njihovoj kompaniji zadovoljstvo klijenata, samo jedan od ciljeva, a to je nešto u šta ulažu najveću posvećenost.

Direktor Turističe organizacije Mitar Barać je istakao da se ovaj Bazar organizuje u susret 18, septembru, Danu Opštine Nikšić.

-Više puta smo dali priliku našim proizvođačima da besplatno izlože svoje proizvode i naplate svoj naporan rad. To je bio slučaj ovoga puta i to će biti praksa u budućnosti  – poručio je Barać.

Brojni posjetioci Bazara mogli su da kupe široku lepezu domaćih proizvoda, ručno rađenog nakita, kozemetičkih proizvoda, meda, kolača itd.

U programu koji su posjetioci Bazara mogli vidjeti osim hora OŠ „Milija Nikčević,  učestvovali su recitatori iz novinarske sekcije „D Models“ i trio bend „Sančo Pansa“. Potom je uslijedila je izrada skulptura od drveta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:22