/ -Фото: ДС
23/02/2022 u 11:13 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Општини Бар радионица на тему вршњачког насиља

Присуствовало је и око 30 родитеља чија дјеца су ученици Средње економско-угоститељске школе и Средње стручне школе, које су прихватиле учешће у реализацији ове активности

 У сали Општине Бар уприличене је едуктивна радионца за младе и родитеље на тему вршњачког/ или онлајн насиља. Са радионице је поручено да је насиље све присутно, а да су дјеца и млади  посебно изложене категорије.

Едукативна радионица организована је у сарадњи са МУП, Центром за социјални рад и Средњом економско-угоститељском и Средњом стручном школом из Бара, а окупила је представнике школа, родитеље и стручњаке.

Као увод у радионицу, приказан је краткометражни играни филм “Преображај”, који говори о вршњачком насиљу, а који је урађен од стране НВО “Бубуљ” и подржан кроз пројекат Општине Бар. Премијерно је приказан крајем прошле године.

У уводном излагању, секретарка Секретаријата за културу, спорт и младе Општине Бар мр Ирина Дабовић је поручила да је насиље свеприсутно, а да су дјеца и млади посебно изложене категорије.

Она је подсјетила да је Општина Бар Локалним акционим планом за младе посебно препознала активности у борби против насиља, те да је крајем прошле године спроведена и јавна кампања “Стоп свим облицима насиља”.

На радионици су говорили представници институција важних за борбу против вршњачког насиља, Биљана Тврдишић Пајовић директорица Центра за социјални рад за Бар и Улцињ, Алма Хот, полицијски инспектор И класе за малољетничку деликвенцију и насиље у породици, социјална радница и психолошкиња Андријана Раковић, док су испред образовних институција говорили професор Неђељко Ђуровић, психолошкиња Бранка Ћаласан и педагошкиња Миланка Окука.

Присуствовало је и око 30 родитеља чија дјеца су ученици Средње економско-угоститељске школе и Средње стручне школе, које су прихватиле учешће у реализацији ове активности.

- Схватајући важност ове проблематике за друштво као и неопходност сталне борбе против насиља, нарочито онлине насиља које је све присутније, у наредном периоду биће одржане и двије радионице за ученике у наведеним школама  - најављују из Општине Бар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:17