Конститутивна сједница СО Петњица биће настављена 31. јануара / -Д.Ј.
25/01/2022 u 07:19 h
Darko JovovićDarko Jovović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Петњици верификовани одборнички мандати, предсједника СО бираће други пут

Након верификације одборничких мандата и избора неколико скупштинских одбора, сједница је прекинута, а њен наставак заказан је за понедјељак, 31. јануар

На јуче одржаној конститутивној сједници локалног парламента у Петњици извршена је верификација одборничких мандата освојених на локалним изборима одржаним 5. децембра прошле године. Иако је у дневни ред сједнице био уврштен и избор предсједника Скупштине општине Петњица то се није десило. Представници Демократске партије социјалиста, као најјаче политичке партије која је стекла могућност да сама формира власт, тврдили су да је избор предсједника локалног парламента изостао због техничких процедура које се тичу формирања скупштинских одбора. Међутим, избјегли су да кажу ко би могао да буде кандидат за поменуту функцију. Незванично се спекулисало да би то поново могао да буде Мехмед Адровић, који је и у прошлом мандату обављао ову дужност. Представници других политичких партија истакли су да још увијек нијесу донијели одлуку да ли ће имати свог кандидата за предсједника локалног парламента.

Након верификације одборничких мандата и избора неколико скупштинских одбора, сједница је прекинута уз образложење да се се њен рад мора одложити, јер, како је наведено, још увијек нијесу пристигли сви предлози за формирање преосталих скупштинских тијела. Наставак сједнице заказан је за понедјељак, 31. јануар.

У локалном парламенту 31 одборник

Одборницима ДПС-а у СО Петњица су: Ерол Муратовић, Самир Аговић, Мехмед Адровић, Анела Муратовић, Суад Цикотић, Мухамед Адровић, Енес Муратовић, Шејла Шкријељ, Ален Скендеровић, Мерсудин Рамчиловић, Селвудин Шаботић, Нермина Муратовић, Елвир Кочан, Сенад Растодер, Елвис Меховић и Михрија Шкријељ. Одборници Бошњачке странке су Ервин Дураковић, Исмет Латић, Рифат Аговић, Мирзета Рамдедовић, Елмир Муратовић и Неџип Кораћ. Одборницима СПП су Алмир Муратовић, Аднан Муховић и Алдин Муратовић. Одборници Демократа су Албин Ћеман и Ерсин Растодер, а одборници СД Рифат Рамчиловић и Арслан Кораћу. СДП представља Михад Ајдарпашић, а СНП Заим Личина, који је као најстарији одборник предсједавао конститутивном сједницом.

Одборник ДПС-а и досадашњи предсједник Општине Петњица Самир Аговић рекао је да су да су минули избори показали да је његова партија и даље доминантни политички фактор на подручју Бихора.

Предсједник Oпштинске изборне комисије Адис Дураковић поднио је извјештај о спроведеним локалним изборима. Саопштио је да је од укупно уписаних 6.264 бирача, право гласа искористило њих 2.871. Највише гласова добио је ДПС, освојивши 16 одборничких мандата. На другом мјесту нашала се Бошњачка странка са шест мандата. Странку правде и помирења у локалног парламента представљаће три одборника. Демократска Црна Гора освојила је два одборничка мјеста, као и Социјалдемократе. Социјалдемократској партији припало је једно оборничко мјесто, а једног представника у локалном парламенту, који броји 31 одборнима, имаће и Социјалистичка народна партије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 06:36