HERCEG NOVI / - FOTO: žANA BOJANIć
11/09/2024 u 11:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

U Rosama počelo čišćenje hercegnovskog podmorja

Samo jugo može spriječiti ronioce da odustanu od projekta čišćenje podmorja na četiri lokacije u Herceg Novom, koje je jutros počelo na poluostrvu Luštica, u uvali Rose.

Nedavno je u organizaciji Sekretarijata za ekologiju i energetsku efikasnost završen je drugi tender za čišćenje podmorja u Herceg Novom, a posao je kako je Novskom portalu kazao Ilija Peulić dobila domaća firma “Aqua Boka” DOO.

Posao je vrijedan 24 hiljade eura, plus čišćenje odvoz otpada skoro 36 hiljada eura. Sredstva su obezbijeđena preko Eko fonda Crne Gore iz Evropske Unije.

Uz ronioce i njihove asistente,  angažovani su i radnici hercegnovske “Čistoće” koji sa velikim kontejneriom I dizalicom da vade I odvoze otpad na deponiju.  Sve će biti vagano, te napravljen izvještaj o količini i vrsti smeća, kao i lokacijama sa kojih je izvađeno, navodi Peulić.

Uskoro čišćenje podmorja na četiri lokacije u Herceg Novom

Nakon Rosa uslijediće čišćenje  podmorja u Gradskoj luci, ušće rijeke Sutorine od mosta do mora, i dio obale od Hungest Hotela Sun resort do restorana Mimoza. Ovo je prva faza prjekta koji bi trebalo da bude okončana do sredine oktorbra, tačnije za 45 dana.

- Kada bude otvoren konkurs za sljedeću godinu, nastojaćemo da dobijemo sredstva za nastavak čišćenja korita cijele rijeke Sutorine, akvatorijuma novskog zaliva, sa Njivicama, kao i podmorja u mjestima duž  rivijere- najavljuje Peulić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 14:40