Zgrada opštine Šavnik ( / - ZGRADA OPšTINE ŠAVNIK (FOTO: TVCG)
18/03/2024 u 17:01 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Šavniku opozicija sprečava održavanje sjednice, lokalna samouprava pozvala policiju i tužilaštvo

Predsjednica SO Šavnik Nadežda Kotlica najavila je nastavak sjednice SO Šavnik u 18 sati. Da li će se sjednica nastaviti i dalje je pitanje, jer su u sali SO Šavnik i dalje prisutna neovlašćena lica iz redova opozicije.

Sjednica Skupštine opštine (SO) Šavnik, koja je prvobitno bila zakazana danas u 15.30 sati tada nije počela, jer je grupa od pedesetak pristalica koalicije Za budućnost Šavnika (ZBŠ) ušla u prostorije lokalne samouprave kako bi spriječili početak održavanja sjednice.

Oni su na početku održavanja sjednice tražili da se ista odloži, što predsjednica SO Šavnik Nadežda Kotlica nije podržala.

Inače, na dnevnom redu sjednice je samo jedna tačka i to predlog odluke o razrješenju Opštinske izborne komisije(OIK).

- Neovlašćena lica su mimo obezbjeđenja Opštine Šavnik ušla neovlašćeno u prostorije Opštine Šavnik kada je trebala da počne sjednica SO Šavnik. Nisu htjeli na zahtjev predsjednice SO Nadežde Kotlice da napuste sjednicu kao neovlašćena lica, zbog čega je Kotlica dala pauzu dok se situacija ne riješi - kazao je "Dan"-u predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić.

Opština je prijavila situaciju policiji i tužilaštvu ali do sada nema njihovih rekacija.

- Očekujemo da reaguju i omoguće uslove za dalje održavanje sjednice - navodi Jakić.

Pored pristalica ZBŠ ispred lokalne samouprave su počele da se okupljaju i pristalice Demokratske partije socijalista (DPS).

Podsjećamo, Vlada Crne Gore je prošle sedmice dala upozorenje Opštini Šavnik da u roku od deset preduzme neophodne mjere kako bi OIK Šavnik donio odluku o ponavljanju glasanja na dva biračka mjesta "Sala SO Šavnik" i "Kafana Kruševice" na kojima do danas nije završen izborni proces. Drugi zahtjev bio je da se donese Strateški plan razvoja Opštine.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 06:05