Publikacija / UZP Roma i Egipćana
04/02/2024 u 13:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Urađena publikacija "Život Roma i Egipćana u Beranama"

U okviru projekta "Status romsko-egipćanske populacije u Beranama" urađena je Analiza stanja o položaju RE populacije u Beranama, a nakon nje publikacija Život Roma i Egipćana u Beranama

NVO "Udruženje za podršku Roma i Egipćana" sprovodi projekat pod nazivom "Status romsko-egipćanske populacije u Beranama", saopštili su iz ove nevladine organizacije.

U okviru projekta urađena je Analiza stanja o položaju RE populacije u Beranama, a nakon nje publikacija Život Roma i Egipćana u Beranama.

- Projekat NVO Udruženje za podršku Roma i Egipćana  se finansira od granta koji je odobren od  Građanske alijanse kroz projekat "Bez nekažnjivosti za povredu i kršenje ljudskih prava u Crnoj Gori", a koji je podržan od Delegacije Evropske unije1 u Crnoj Gori i kofinansiran od strane Ministarstva javne uprave Crne Gore - navodi se u saopštenju.

- Ova publikacija dio je istraživanja na terenu u okviru ovog projekta i biće dobra osnova za izradu Lokalnog akcionog plana za Rome i Egipćane u Opštini Berane - istakao je izvršni direktor Sultan Beća.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:45